Sadece Metaverse evreninde var olan 4 katlı yat rekor fiyata satıldı

Koleksiyonda jet skiler, sürat tekneleri, özel adalar, marinalar ve plaj kulüpleri de yer alıyor

Yatı alan kişinin kimliği bilinmiyor (The Sandbox)

Son günlerde popüler olan bir Metaverse platformundaki sanal yat, 149 Ethereum'a satıldı.

NFT geliştiricisi Republic Realm’ın tasarladığı "süper mega" yatın satışı The Sandbox adı verilen Metaverse platformunda gerçekleşti. Yatın satış fiyatı 9 milyon TL'ye denk geliyor.
 

 

Platformdaki en pahalı varlık haline gelen ve Metaflower adı verilen 4 katlı yatta dinlenme alanları, jakuzi, dans pisti, DJ kabini ve iki helikopter pisti yer alıyor.

Yat, The Sandbox için geliştirilmiş bir dizi lüks NFT'yi içeren Fantastik Koleksiyon’un bir parçası. Koleksiyonda ayrıca jet skiler, sürat tekneleri, özel adalar, marinalar ve plaj kulüpleri bulunuyor.

Sanal yatın üç boyutlu görüntülerine popüler NFT pazarı OpenSea üzerinden göz atılabiliyor.

NFT nedir?

Açılımıyla "non-fungible token", Türkçede genellikle "değişimi mümkün olmayan para ya da çip" diye niteleniyor.

NFT'nin özgün ve biricik olması, taklit edilmesi ve kopyalanmasının önüne geçiyor. Bu nedenle dijital varlıkların ve sanat eserlerinin satışında sıklıkla kullanılıyor. Twitter'daki bir paylaşım, bir sanat eseri ya da bir dijital oyundaki araç gereçler gibi çok farklı türden varlıkların NFT'si üretilip satışa sunulabiliyor.

NFT'lerin sergilendiği ve açık artırmayla satıldığı dijital pazarlar arasında OpenSea, Rarible ve Nifty Gateway gibi platformlar yer alıyor.

Bu gibi birçok platform üzerinden kullanıcılar, dakikalar içinde kendi NFT'lerini oluşturabiliyor.

The Sandbox popülerliğini artırıyor

NFT tabanlı büyük bir platform geliştirmeyi hedefleyen The Sandbox, önde gelen Metaverse oyunlarından biri olarak görülüyor.

Oyun stüdyosu Pixowl tarafından geliştirilen platform ilk kez 2012’de piyasaya çıkmıştı. Projeyi 2018’de Hong Kong merkezli oyun yazılım firması Animoca Brands satın aldı.

Şirket şimdiye kadar Adidas, Atari, Bored Ape Yacht Club ve Binance gibi önemli markalarla iş birliği yaptı. Ünlü rapçi Snoop Dogg da projeye yatırım yapanlar arasında.

Republic Realm ise platform için 100 özel adadan oluşan "Fantastik Adalar" adlı bir seri tasarlamıştı. Bu ada koleksiyonunda NFT arazisi üzerine inşa edilmiş malikaneler de yer alıyor.

Söz konusu koleksiyon, Metaflower yatını da içeren Fantastik Koleksiyon’un uzantısı olarak niteleniyor.

 

Independent Türkçe, Futurism, HypeBeast

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU