Geçmişte CHP’den milletvekilliği yapan Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, AK Parti’de kamuoyu anketleri sonuçlarından dolayı bir moral bozukluğu olduğunu yazdı. Yarkadaş’ın iddiasına göre iktidar partisindeki bir diğer moral bozukluğu da bakanlar Abdulhamit Gül ve Süleyman Soylu arasında yaşandığı öne sürülen gerginlik.
Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında, bu salı TBMM’de yaşanan bir durumu anlattı:
İktidarın yaşadığı moral motivasyon eksikliğinin son örneği ise salı günü net bir şekilde ortaya çıktı. Siyaseti yakından izleyenler bilir; meclis neredeyse kurulduğu yıldan beri salı günü faaliyete başlar. O gün, partilerin liderleri grup toplantısı yapar, halka seslenir. Saat 15.00’te ise meclis açılır. Ancak bu salı günü böyle olmadı. Çünkü; AKP ve MHP milletvekilleri meclise gelmedi. TBMM Başkan Vekili Haydar Akar da bu yüzden genel kurulu başlatamadı. Salonda çoğunluğun olmadığını gören Haydar Akar, meclisi açabilmek için 5 dakika ara verdi. Bu sırada, AKP ve MHP’li vekillerin genel kurula gelmesi beklendi. Ancak bundan da bir sonuç alınamadı. TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, saat 15.15 sularında “Toplantı yeter sayısı yoktur” diyerek birleşimi ertesi güne erteledi.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Bu gelişmenin ardından AK Partili kaynağına durumun neden yaşandığını sorduğunu ifade etti:
AKP’li kaynağımın verdiği yanıt netti: “Sahadan gelen kamuoyu araştırmaları, partinin moralini bozdu. Araştırmalar, CHP ile AK Parti’nin arasındaki makasın git gide daraldığını gösteriyor. Bu da moralleri bozuyor. Genel merkezin şu an tek gündemi kamuoyu araştırmaları ve İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın sözleri… Çünkü hiçbir araştırmadan iyi bir sonuç gelmiyor. Türkkan meselesine o yüzden bu kadar çok eğiliyorlar.”
AK Partili kaynağım, motivasyon eksikliğindeki sebeplerinden birinin ise o gün medyaya da yansıyan ‘parti içi tartışma’dan kaynaklı olduğunu söyledi. Hatırlayacağınız üzere, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, artık medya önünde tartışıyor. Bu tartışmanın, partideki etkili isimleri rahatsız ettiği ve “Ne konuşulacaksa, içeride konuşulmalı” tepkisini verdikleri belirtiliyor. Aslına bakarsanız, bu tepki de oldukça anlamsız… Zira; AKP içinde artık “konuşulacak, diyalog kurulacak ve istişare edilecek” bir mekanizma kalmadı ki…
Korkusuz, Independent Türkçe