Bezos'u geçip dünyanın en zengini olan Musk: Ona gümüş madalya ve dev bir 2 figürü göndereceğim

İki milyarder yalnızca uzayda değil, dünyanın en zengini listesinde de yarışıyor

Jeff Bezos, SpaceX'in Inspiration4 görevinin ardından Elon Musk'ı tebrik etmişti (AP - AFP / Kolaj: Business Insider)

Elon Musk, uzay şirketleri arasındaki rekabet yüzünden sık sık karşı karşıya geldiği Jeff Bezos'u Forbes'un "Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi"nde geçerek birinci sıraya yerleşti.

Tesla ve SpaceX CEO'su Musk, elektrikli araç şirketinin hisselerinin değerinin artmasıyla servetini büyüttü. 29 Eylül saat 10.30 itibarıyla Musk'ın serveti 200,3 milyar dolar (yaklaşık 1 trilyon 770 milyar TL) görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amazon'un kurucusu Bezos ise 193,1 milyar dolarda (yaklaşık 1 trilyon 707 milyar TL) kaldı. İkiliyi 174 milyar dolarla (yaklaşık 1 trilyon 540 milyar TL) Bernard Arnault ve ailesi takip ediyor. 

Microsoft'un kurucusu Bill Gates 129,3 milyar dolarla (yaklaşık 1 trilyon 142 milyar TL) 4, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ise 121,8 milyar dolarıyla (yaklaşık 1 trilyon 80 milyar TL'yle) 5. sırada.

Bezos ve Arnault'nun servetleri de daha önce 200 milyar doları geçmiş, daha sonra da gerilemişti. Musk, iki milyarderin ardından 200 milyar dolar sınırını geçen üçüncü isim oldu. 

Musk, Ocak 2021'de yine Tesla hisselerindeki artışla Bezos'u geride bırakarak dünyanın en zengini unvanını elde etmişti.

Bezos'la sık sık atışan Musk, birincilik koltuğuna oturunca da rahat durmadı.

Forbes'un dün geçtiği habere göre yorum için ulaşılan teknoloji milyarderi Musk, attığı e-postada şöyle yazdı:

Jeffrey B.'ye (Jeff Bezos'un tam adı Jeffrey Preston Bezos) gümüş madalya ve dev bir 2 figürü göndereceğim.

Musk daha önce de Bezos'un yaşlanmaya karşı çalışmalar yürüten Altos Labs adlı startup'a yatırım yaptığına dair haberlerin ardından rakibine taş atmıştı. Bezos'un uzay şirketi Blue Origin'in, SpaceX'i dava etmesine işaret eden Musk, "Bu işe yaramazsa Bezos ölüme dava açacak!" demişti.

 

Independent Türkçe, Business Insider, Times of India, BBC Türkçe, Forbes

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU