Kripto para ticaretine başlayan hamster, piyasa devlerini solladı

Hamster, kripto para dünyasına girişini "Goxx Kutusu" diye adlandırılan özel kafesine borçlu

Sevimli hamster kripto para topluluğunun yeni fenomeni oldu (Temsili / AFP)

Kripto para ticaretinin yeni gözdesi Mr. Goxx isimli bir hamster oldu. 

Adını, 2014’te 460 milyon dolarlık varlığın kaybolmasının ardından kapanan Bitcoin borsası Mt. Goxx’tan alan hamster, Almanya’daki özel kafesinde yaptığı alım satım işlemleriyle piyasa devlerini geride bıraktı.

12 Haziran’dan bu yana dijital varlık ticareti yapan ve Twitch yayınlarıyla şimdiden kayda değer bir takipçi kitlesi edinen hamster, kripto para dünyasına girişini "Goxx Kutusu" diye adlandırılan özel kafesine borçlu.
 

261faa01-f4a8-4878-95ee-1409d996a0ca.jpg
(Goxx Capital)


Sevimli hayvan, özel bir mekanizmanın bulunduğu kafeste ilk olarak kripto para çarkında koşuyor. 

Bu çarkta Bitcoin ve Ethereum’un da dahil olduğu 30 farklı kripto para temsil ediliyor. Hamster "niyet çarkı" adı verilen çarkta koşunca hangisinin ticaretini yapacağı da belli oluyor.

Çarktan inen hamsterın karşısına bu kez de iki minik tünel çıkıyor. Bu tünellerden biri alım, diğeri satım işlemi yapılacağı anlamına geliyor. Mr. Goxx hangi tünelden geçerse o işlem yapılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hamsterın hesabını, işlemlerini ve parasını yöneten insan dostunun kimliği bilinmiyor. Sevimli hayvanın hamleleri rastgele belirlendiği için bu kişinin kimliği çok da önemli değil.

Bu rastgele kararlara rağmen Mr. Goxx’un, 12 Eylül itibarıyla Bitcoin, Nasdaq 100, S&P 500 gibi ünlü borsalardan veya Warren Buffett'in Berkshire Hathaway'i gibi büyük  yatırım şirketlerinden daha iyi performans gösterdiği ifade ediliyor.

Koin Finans'ın aktardığına göre Mr. Goxx portföyü cuma günü yaklaşık yüzde 24 arttı. Hamsterın portföyü, 390 dolarla başlamış, eylül ortasına kadar yaklaşık yüzde 50 artarak 580 dolara ulaşmıştı.

Bitcoin ise aynı dönemde sadece yüzde 41 artmıştı.
 

_120707983_mr_goxx.jpg
Fotoğrafta görülen Mr. Goxx, "ofisine" istediğinde girip çıkabiliyor (Goxx Capital)


Yine de Mr. Goxx’un sosyal medya hesaplarından, tüm bunların yalnızca eğlence amaçlı olduğu aktarılıyor.

Hamsterın hamlelerinin ve yatırımlarının tavsiye niteliğinde olmadığı vurgulanırken, kripto para ticaretine atılanların bu verilere dayanarak karar almaması gerektiği belirtiliyor.

 

Independent Türkçe, NPR, Gizmodo, Koin Finans

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU