Batı Karadeniz'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 77'ye yükseldi

AFAD, sel nedeniyle Kastamonu'da 62, Sinop'ta 14 ve Bartın'da 1 olmak üzere can kaybının 77'ye yükseldiğini açıkladı

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor / Fotoğraf: AA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz'deki sel nedeniyle ölenlerin sayısının 74'e yükseldiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sel nedeniyle Kastamonu'da 62, Sinop'ta 14 ve Bartın'da 1 olmak üzere can kaybının 77'ye yükseldi.

Sel afeti sonrası Bartın'ın Ulus ilçesinde 341, Kastamonu'da 1480, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden ise 560 afetzedenin tahliye edildiği kaydedildi.

Sinop'ta bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sel felaketinin yaşandığı Sinop'ta bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Ayancık ilçesinde 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Selden en fazla etkilenen Babaçay köyü ile ilçenin sahil kesimlerinde yoğunlaştırılan arama çalışmaları hem havadan hem karadan yapılıyor.

Ekiplerce, Ayancık ilçesine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Sinop'un İnceburun mevkisinde denizde bir kişinin canız bedenine ulaşıldı.

Sahil Güvenlik ekiplerince Akliman sahiline getirilen cenaze, kimlik tespiti için Sinop Atatürk Devlet Hastanesi morguna nakledildi.

sinop.jpg
Ayancık ilçesine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Sinop'un İnceburun mevkisinde denizde bir kişinin canız bedenine ulaşıldı / Fotoğraf: AA

 

AFAD: Kayıp ihbarı sayısı 47

AFAD, sel nedeniyle Sinop ve Kastamonu'da kayıp ihbarı sayısının 47 olduğunu açıkladı.

bzkrt.jpg
İlçe merkezindeki çarşıda yürütülen çalışmalar kapsamında selde zarar gören iş yerleri ve caddeler temizleniyor / Fotoğraf: AA

 

Bozkurt'ta arama kurtarma çalışmaları soruyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel nedeniyle yıkılan ve zarar gören binalar ile çevredeki yapılarda arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız devam ediyor. İlçe merkezindeki çarşıda yürütülen çalışmalar kapsamında selde zarar gören iş yerleri ve caddeler temizleniyor.

Enerji ve ulaşım imkanları

Yapılan açıklamada Bartın'da elektrik verilemeyen köy kalmadığı bilgisine yer verilirken, Kastamonu genelinde farklı ilçelerde 4 köye, Sinop genelinde ise 39 köye elektrik verilemediği bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca sel felaketlerinde;  Kastamonu'da 974 kişi, Bartın'da 694 kişi ve Sinop'ta 696 kişi olmak üzere toplam 2 bin 364 kişiye psikososyal destek hizmeti sunulduğu kaydedildi.

Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta haberleşme ile ilgili genel bir sorun yaşanmadığı belirilirken, Kastamonu'da Valay-1 Köprüsünün ayaklarında hasar oluştuğundan ve bir noktada meydana gelen heyelan sebebiyle yolun trafiğe kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca Bartın-Karabük yolunun kontrollü olarak trafiğe açıldığı, ulaşıma kapanan Kumluca-Kozcağız arasının servis yolundan küçük araç trafiğine açıldığı belirtildi. .

Sinop’ta ise Oluza Köprüsü’nde hasar onarımı yapılarak trafiğe açıldığı, yapılan çalışmalarla Sinop - Ayancık yolunun bazı noktalarda tek şeritten olmak üzere kontrollü olarak trafiğe açıldığı, yine Yenikonak - Erfelek yolunun da yapılan çalışmalarla kontrollü olarak trafiğe açıldığı bilgisi aktarıldı.

Geçen hafta Çarşamba günü güçlenerek sele dönen yağışlardan Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ile Sinop ili Ayancık ilçeleri etkilendi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU