ABD'den kalkıp Zimbabve'ye giden avcı, bir aslanı ok ve yayla öldürdü

Humane Society'nin CEO'su, "Bazılarının ikonik hayvanları öldürmekten aldığı sapkın zevk, bu asil aslanın hayatının trajik bir şekilde sonlanmasına yol açtı" dedi

Aslanlar, soylarının tükenmesi tehlikesi bakımından "hassas" kategorisinde yer alıyor (AFP)

Zimbabve'de bir aslanın ok ve yay kullanan Amerikalı bir avcı tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Mopane adlı erkek aslanın geçen hafta Hwange Ulusal Parkı'nın koruma alanının dışında öldürülmesi öfkeye ve 2015'te aynı bölgede öldürülen aslan Cecil'e dair anıların canlanmasına neden oldu.

12 yaşında olduğuna inanılan aslanın öldürülmeden önce yemle parktan çıkarılıp yakındaki araziye çekildiği bildirildi. Cecil de bir fil leşiyle kandırılarak parktan çıkarılmıştı.

ABD Humane Society'e göre Mopane'nin bir diğer erkek aslan Sidhule'yle bir ortaklığı vardı. İki yetişkin dişi aslanla ve 16-18 aylık 6 genç aslanla bir sürü oluşturmuşlardı.

Hatıra amaçlı avcılık yapanlar 2019'da Sidhule'yi öldürmüştü.

Humane Society'nin CEO'su Kitty Block yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Bazılarının ikonik hayvanları öldürmekten aldığı sapkın zevk, 6 yıl önce Cecil'de de olduğu gibi, bu asil aslanın hayatının trajik şekilde sonlanmasına yol açtı.

Dünyayı dolaşıp zevkine öldürdüğü maceraları için 10 binlerce dolar harcayan bir diğer hatıra avcısı daha insanlığın en kötü yüzünü gösteriyor. ABD'nin dünyanın en büyük av hatırası ithalatçısı nişanına sahip olması utanç verici. Artık yeter.

Afrika'daki yaban hayatında yaklaşık 20 bin yetişkin aslan yaşıyor. Dünya Doğayı Koruma Vakfı bu türü "hassas" olarak sınıflandırıyor.

Hayvan hakları örgütüne göre 2005 ve 2014 arasında ABD'ye 1,26 milyondan fazla yaban hayatı hatırası ithal edildi. Bu, her yıl ortalama 126 binden fazla hatıraya tekabül ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2009'la 2018 arasında, içinde ABD ve Avrupa Birliği'nin de olduğu uluslararası piyasada 7 bin 667 aslan hatırasının ticareti yapıldı.

The Washington Post'un Aralık 2020'de yayımladığı raporda, Biden yönetiminin eski Başkan Donald Trump döneminde kaldırılan yaban hayatı korumaya dair düzenlemeleri yeniden yürürlüğe koymasının yıllar alabileceği öne sürüldü.

Biyolojik Çeşitlilik Merkezi'nde nesli tükenmekte olan türler direktörü Noah Greenwald, gazeteye geçen yıl verdiği demeçte, "Trump yönetimi, dünyanın dört bir yanındaki bilim insanlarının emsalsiz bir kitlesel yok oluş krizinde olduğumuza dair uyarılarını görmezden gelerek, Nesli Tükenmekte Olan Türler Yasası'nı zayıflatmak için son 4 yıldır fazladan mesai yaptı" demişti.

The Independent yorum almak için Beyaz Saray'la temasa geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU