Bangladeş'te cami merdivenlerinde dans eden internet fenomeni tutuklandı

Yasin isimli genç yakalanırken partneri kaçmayı başardı

Polis, sosyal medya yıldızını 8 Ağustos'ta tutukladı (AFP)

Başkent Dakka'dan yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta yer alan Daudkandi bölgesindeki bir camide çekilen video, Bangladeş'i karıştırdı.

Caminin merdivenlerinde bir kadınla dans eden 20 yaşındaki bir genç, bu olayın videosunu çekerek yayımladığı için tutuklandı.

Polis, Yasin ismindeki sosyal medya fenomenini pazartesi evinden aldı. Videoda dans eden kadınınsa hâlâ arandığı bildirildi. 

Yasin, 2018'de kabul edilen Dijital Güvenlik Yasası kapsamında, Müslümanların dini duygularını incittiği gerekçesiyle yargılanacak. Suçlu bulunması halinde 5 yıla kadar hapis cezası alabilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müslümanların çoğunlukta olduğu Güney Asya ülkesinde hükümet 50 yeni cami inşa etmişti. Likee isimli video paylaşımı platformuna geçen ay yüklenen görüntüler de bu camilerden Daudkandi Model Camii'nde çekildi. Yasin'in yaklaşık 940 bin takipçili hesabı, bu videonun tepkilere neden olmasının ardından askıya alındı.

Yaklaşık 165 milyon kişinin yaşadığı Bangladeş kendini seküler olarak tanımlasa da son yıllarda İslam'ı savunmayı amaçlayan davalar ön plana çıkıyor. 

Geçen sene bir Hindu erkek, sosyal medya paylaşımlarıyla Peygamber Muhammed'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanarak 7 yıl hapis cezası almıştı.

Bu gerekçeyle yargılanmasa da İslam'a aykırı ifadeleriyle tepki çeken pek çok kişi de radikal İslamcıların saldırısına uğramıştı. 


Independent Türkçe, AFP, DW

DAHA FAZLA HABER OKU