Akif Beki: KHK’lıların umuduyla oynamayın

"Yargı ilk kez umut veriyor, OHAL Komisyonu gölge etmesin yeter”

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, yargının kanun hükmünde kararname (KHK) ile işlerini kaybeden kişilere ilişkin verdiği kararlarla ilgili bir yazı kaleme aldı. Beki, “Yargı ilk kez umut veriyor, OHAL Komisyonu gölge etmesin yeter” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki’nin bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Dün İstanbul KHK’lılar Platformundan bir heyet gazeteydi, ziyarete geldiler. 22. İdare Mahkemesiyle AYM’nin lehlerine verdiği iki yeni kararla umutlanmışlardı.

İdare mahkemesi, KHK ile ihraç edilen bir SGK memurunu 4 buçuk yıl sonra göreve iade etti. Kurum kanaati ve istihbari fişlerle kamu görevine son verilemeyeceğini söyleyerek, irtibat ve iltisak gibi gerekçeleri eleştirerek...

Anayasa Mahkemesi ise Meclis’te onaylanarak yasalaştırılan bir OHAL KHK’sını kısmen iptal etti. CHP’nin başvurusuyla ve 3 yıl sonra... Karar henüz yayımlanmadı. Ama yansıdığı kadarıyla kişinin yasadışı bir oluşuma üye sayılıp sayılmayacağına, MGK’nın değil yargının karar vereceği gerekçesine dayanıyor.

‘Mensubiyet ve üyelik’ten, yargı kararı olmaksızın ihraç edilen 4 binden fazla kişiyi ilgilendiriyor. Her iki karar, OHAL Komisyonunda aradığını bulamayan 100 bini aşkın KHK’lıya umut oldu.

Hakları ve yılları yendi, Süleyman Özışık’ın ricasıyla binlercesi döndürülebilirken mahkeme kararıyla dönemediler. Eş dost ricasını kırmayanlar, işe iadede güvenip mahkeme kararlarını kabul etmedi. Yıllarca oyalandılar, yargı ilk kez umut veriyor, OHAL Komisyonu gölge etmesin yeter.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU