Cumhuriyet gazetesi bugün, “Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları siyaset, mafya, jandarma, Emniyet ağını ortaya döktü” şeklinde bir haber yaptı.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan da, bugünkü köşe yazısında Sedat Peker'in bu olaya ilişkin tanık gösterdiği üç il emniyet müdür yardımcısının da görevden alınarak başka yerlere tayin edildiğini yazdı.
Cumhuriyet, manşetten verdiği "Derin ilişkiler" başlıklı haberinde "Peker'in iddiaları siyaset, mafya, jandarma Emniyet ağını ortaya döktü" ifadelerine yer verdi.
"Komutan çete lideriyle"
Cumhuriyet haberinde "Peker'in, Elazığ'da Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümüne ilişkin Mehmet Ağar'ın oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar'ı suçlamasının ardından iddiaları yalanlayan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in, Ağarlar'ın ardından çete raporunda adı geçen Selahaettin Yılmaz ve Galip Öztürk'le de fotoğrafı çıktı" diyerek Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in fotoğraflarına da yer verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman Soylu ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhuriyet gazetesine tepki gösterdi.
Bakan Soylu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Bir mafya pisliğinin hezeyanlarıyla terörle mücadele tarihimizin en Şanlı Komutanına çamur atan, ortakları HDPKK için intikam alan, Cumhuriyet gazetesi; Sizin tarihiniz, derin, kirli ve karanlık ilişkiler tarihidir Türkiye eski Türkiye değil Hesabını hukuk önünde vereceksiniz"
Bir mafya pisliğinin hezeyanlarıyla
— Süleyman Soylu | Maske Mesafe Temizlik (@suleymansoylu) May 11, 2021
terörle mücadele tarihimizin en Şanlı Komutanına çamur atan,
ortakları HDPKK için intikam alan,
Cumhuriyet gazetesi; Sizin tarihiniz, derin, kirli ve karanlık ilişkiler tarihidir
Türkiye eski Türkiye değil
Hesabını hukuk önünde vereceksiniz
Cumhuriyet yazarı yanıt verdi
Soylu'nun paylaşımına Cumhuriyet yazarı Mehmet Ali Güller'den yanıt geldi.
Güller, Soylu'nun açıklaması Twitter'dan verdiği yanıtta, "Klasik sağcı kafa; sıkışınca PKK göndermesi... Sedat Peker Cumhuriyet gazetesinin değil, AKP iktidarının mafyasıdır; boy boy fotoğraflar ve karşılıklı güzellemeler arşivlerinizde... Şimdi 'mafya pisliğine' dönüşmesi, mafyokrasi düzeninizin rant çarpışmasından" dedi.
Klasik sağcı kafa; sıkışınca PKK göndermesi...
— Mehmet Ali Güller (@MaliGuller) May 11, 2021
Sedat Peker Cumhuriyet gazetesinin değil, AKP iktidarının mafyasıdır; boy boy fotoğraflar ve karşılıklı güzellemeler arşivlerinizde...
Şimdi "mafya pisliğine" dönüşmesi, mafyokrasi düzeninizin rant çarpışmasından... https://t.co/OpUBmoaq6v
Independent Türkçe