SRMG’den interaktif stant ve panellerle Cannes Lions’a katılım adımı

Medya alanındaki fırsatlar ve zorluklara dikkat çekmek için yapay zekadan yararlanıldı

Cannes Lions’daki SRMG standı. Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Suudi Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG), pazartesi günü Cannes’da düzenlenen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’ne katılımını paneller ve benzersiz interaktif deneyimlerle başlattı.

La Croisette sahilindeki interaktif SRMG standı, bu yıl özellikle endüstrideki dijital dönüşümler çağında, grubun Ortadoğu ve dünyadaki medya arenasına liderlik etme rolünü ön plana çıkardı.

220410.jpeg

Cannes Lions’daki SRMG standı. (Şarku’l Avsat)


Şarkul Avsat’ın edindiği bilgilere göre stant, teknoloji ve yaratıcı yenilikleriyle içerik tüketmenin yeni bir yolunu sunan Brut ve TikTok gibi dünya lideri şirketlerin girişimcileri ve temsilcileriyle yapılan paneller yoluyla, dünya çapında inovasyon ve teknoloji sektöründeki gelişmelere ışık tuttu.

SRMG CEO’su Cumana er-Raşid Cannes Lions lansmanından önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Genç yeteneklerin geliştirilmesi, grubun inovasyonda liderliği sağlamlaştıran ayrıca yeni nesil medya yıldızlarını ve içerik oluşturucuları güçlendirmeyi ana hedefi olarak belirleyen dönüşüm stratejisinin en önemli direklerinden biridir. Bu konuda, grup, bir dizi küresel ortağımızla birlikte, yaratıcı kadrolarımızın niteliksel içeriklerini öne çıkardıkları verimli bir alan sağlamak üzere platformlarını genişletti ve geliştirdi.

İnteraktif deneyimler ve yapay zeka

Microsoft ve Meta’nın yanı sıra SRMG medya alanındaki seçkinlere ve prestijli Cannes Lions Festivali’ndeki binlerce katılımcıya benzersiz bir deneyim sunmak için büyük uluslararası medya ve teknoloji şirketlerinin yanında yerini aldı.

220413.jpeg

SRMG standını ziyaret edenler, platform üzerinden sahte haberlerin ayırt edilmesini inceledi. (Şarku’l Avsat)


Grubun öncülük ettiği dijital dönüşümle uyumlu olarak SRMG, Cannes Lions’daki standında ziyaretçilere benzersiz interaktif deneyimler sağlamak için medya endüstrisindeki en son teknolojileri kullandı. Yapay zekanın yeni medya üzerindeki etkisini vurgulamak amacıyla, grubun standındaki Şarku’l Avsat platformu, doğru ve yanlış haberleri ayırt etme yeteneğini test eden interaktif bir deneyim sundu. Eş-Şark kanalı deneyiminde de ziyaretçi kanalın haber sunucularından birinden kısa bir haber bültenini kaydetmeye davet edilerek sahte videoların neden olduğu zorluğa dikkat çekildi.

Hia dergisi kullanıcıya sanal olarak kostüm giyme imkanı sunarken, Arapça Manga kapağı tarzında ziyaretçilerin fotoğraflarını çekti.

Modern medya ağları

SRMG stant programı, hafta boyunca Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki medya, sanatsal, teknik ve yaratıcı alandaki gelişmeleri vurgulayan panel tartışmaları sunacak.

SRMG CEO’su Cumana er-Raşid, Brut Media CEO’su Guillaume Lacroix ile bir panelde yapay zekanın medya endüstrisi üzerindeki etkisini ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için sunduğu fırsatları ele aldı. Raşid, SRMG’in önde gelen medya platformlarının tanık olduğu dijital dönüşüme değindi. Sektördeki teknolojik devrime ayak uydurma ihtiyacını vurguladı.

Lacroix, Fransa, Hindistan ve ABD’de sosyal medya platformlarında rekor izlenme sayılarına ulaşmayı başaran ‘Brut’ platformunu kurma yolculuğuna ilişkin konuştu.

Modanın dijitalleşmesi ve kültürlerin aktarımı

SRMG standı, en popüler müzik parçalarından bazılarıyla izleyicileri eğlendiren müzisyen ve kemancı Andre Soueid’in katıldığı bir panele ev sahipliği yaptı. Katar’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası final maçının açılışında şarkı söyleyen Soueid, Wahem albümünde geleneksel Arap ezgilerini elektronik müzikle birleştirerek farklı kuşaklara ulaşmayı umduğunu vurguladı.

Müziğin kültürleri aktarmadaki rolü üzerine, SRMG Eğlence Genel Müdürü Rami Zeidan’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde Billboard Marka Başkanı Dana Droppo, yerel sanatsal içeriğin küresel erişim düzeylerine ulaşma başarısının ardındaki faktörleri ele aldı. Droppo, Latin şarkılarının Billboard listelerinde elde ettiği rekorlara dikkat çekti.

SRMG standındaki paneller kapsamında, Hia dergisi Strateji ve İletişim Direktörü Lara Akkari’nin moderatörlüğünde, modanın dijitalleşmesi, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerinin tasarım ve yaratıcılığın geleceği üzerindeki etkisi ele alındı. Panele MO4 ağının kurucusu Timmy Mowafi, CNKD’nin kurucu ortağı Maria Hachem ve Microsoft Stratejik Ortaklıklar Direktörü Mariam Chahin katıldı. Katılımcılar, genç kuşakları dinleme ve değişime açık olmanın gerekliliğini vurguladı. Ayrıca sektördekilere, net bir strateji olmasa bile yeni teknolojilerin dünyasına dahil olmaları tavsiyesinde bulundu.

SRMG, Cannes Lions’a katılımının ilk gününü, izleyiciyi sanatsal kariyerinin interaktif bir müzik turuna çıkaran genç Suudi sanatçı Mişal’in performansıyla sonlandırdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU