Bill Gates: Vergi artışlarını destekliyorum, fazla ileri gidenler hariç

Senatörler Warren ve Sanders kısa süre önce "Ulusal Milyoner Vergisi" adlı öneriyi gündeme getirmişti

Forbes'un listesine göre Gates, 126 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 4. kişisi (AFP)

Amerikalı iş insanı Bill Gates, ABD yönetiminin daha fazla yükü olduğu için vergi artırımını desteklediğini ama bazı vergilerin "fazla ileri" gittiğini söyledi.

Bloomberg'ün haberine göre, Reddit'te yapılan "Bana Her Şeyi Sor" oturumuna katılan Bill Gates, yönetimin "sağlık maliyetleri, salgınla mücadele, iklim yatırımları ve dış yardımlarda gösterilen cömertlik" gibi konularda yapacak çok işi olduğundan bahsetti.

Gates, "Bu yüzden daha yüksek vergilerden yana oldum ancak çok ileri gittiğini düşündüğüm bazı tekliflere katılmadım" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Microsoft'un kurucusu, vergilerin önemli bir mesele olduğunu vurgulasa da katıldığı oturum sırasında hangi vergi tekliflerinden bahsettiğine dair ayrıntı vermedi.

Gates'in açıklamaları, ABD'de eyalet düzeyinde ve ulusal çapta bir dizi servet vergisinin gündeme gelmesinin ardından geldi.    

CNBC'nin haberine göre Demokrat Senatör Elizabeth Warren ve Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın dahil olduğu bir grup parlamenter mart ayı başlarında "Ulusal Milyoner Vergisi" adlı öneriyi sunmuştu.

Tasarıya göre, servetleri 50 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında olan zenginlerden yıllık yüzde 2 vergi alınması istenirken, net geliri 1 milyar doların üstünde olanlardan yüzde 3 oranında vergi alınması öngörülüyor.

Böyle bir tasarı, ABD'nin en zengini 100 isimden yaklaşık 78 milyar dolar vergi toplanması anlamına gelirken, Kongre'de yaşanan bölünme nedeniyle teklifin kabul edilme ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.


Independent Türkçe, Bloomberg, CNBC

Derleyen: Elvide Demirkol

DAHA FAZLA HABER OKU