DP ve BBP liderleri bir araya geldi: Ülkenin gerçek gündemi üzerinden siyaset yapılmasını salık veriyoruz

Uysal ve Destici Siyasi Partiler Yasası, Anayasa değişikliği tartışmaları ve ekonomi politikalarını konuştu

Fotoğraf: DP Basın Birimi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi Genel Merkez’de ağırladı.

Milyonların işsiz kaldığını, eve ekmek götüremez hale geldiği bir Türkiye portresi olduğunu ifade eden Uysal, “Ülkenin gerçek gündemi üzerinden siyaset yapılmasını salık veriyoruz” dedi.

Destici ise açıklamasında “Cumhurbaşkanı’nın yaptığı yeni anayasa çağrısını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede liderlerin gündemi, Siyasi Partiler Yasası, Anayasa değişikliği tartışmaları ve ekonomi politikalarıydı.

Görüşmenin ardından iki Genel Başkan kameralar önüne geçerek açıklamalarda bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Siyasi partilerin belirli ortak paydaları aramak mecburiyetleri var”

Elbette her siyasi partinin kendine has fikirleri, programları var. Türkiye’nin ise çok derinden işleyen meseleleri var. Bugün, her zamankinden fazla, siyasi iklimin değişmesi ve siyasi partilerin belirli ortak paydaları aramak mecburiyetleri var. Özellikle dışarıdan gelen, bölgemizde cereyan eden pek çok meydan okumayla karşı karşıya kaldığımız, ülkemizin, devletimizin milli güvenliğini tehdit edecek olayların yaşandığı böyle bir dönemde daha farklı bir perdeden memleketin meselelerine bakma ihtiyacımız var. Sayın Genel Başkan ve heyeti ile konjonktürel, aktüel bütün bu meseleleri konuşmaya çalıştık. AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın yeni bir anayasa çıkışıyla beraber tartışmalar var. Bir anayasa fetişizmi içerisinde değil, hakikaten Türkiye’de işleyen bir demokrasiyi, işleyen bir hukuk düzenini Türkiye’ye miras bırakmak problemleri hem demokrasi hem hukuki kanallara aktarabilecek etkin, işleyen bir devleti yeniden kurucu bir akıl ve kurucu bir programla buluşturmak mecburiyetindeyiz.

“Milyonların eve ekmek götüremez hale geldiği bir Türkiye portresi var”

Ülkemizin 15 Temmuz sonrası yaşadığı tartışmalar var. Bugün pek çok kurumumuzun bağışıklık sisteminin çöktüğünü biliyoruz. Pandemide milyonların işsiz kaldığı, eve ekmek götüremez hale geldiği bir Türkiye portresi var. Bütün bu can alıcı gündem yerine, siyasetin magazini diyebileceğimiz birtakım konuların, kamuoyunda olması gerekenden daha fazla yer aldığını da görüyoruz.

Türkiye’nin sağduyu hareketi olarak, makul siyasetin temsilcisi olarak her zaman karşıtlık üzerinden değil, kendimizi tarif ederek söyleyecek sözü olan, ülkenin yarınlarına dair programı olan bir geçmiş seciyemiz içerisinde bütün bunlarla beraber bütünleştirerek değerlendirmelerimizi paylaşıyoruz. Ümit ederiz bu noktada Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı olduğu sadece sayısal çoğunluğu değil, onu aşan şekilde bir milli mutabakat siyasetini işletmemiz gereken böyle bir dönemde iktidarın iklimi zehirleyecek bir dil kullandığını görüyoruz. Ülkenin gerçek gündemi üzerinden siyaset yapılmasını salık veriyoruz.

Büyük Birlik Partisi kurulduğu günden bugüne, milletin müşterekleriyle, ortak değerleriyle hiçbir zaman çakışmamış, varlığıyla da her zaman siyasette direngi noktası olmuştur. Ziyaretleri için Sayın Genel Başkanın şahsında tüm BBP camiasını saygıyla selamlarım.

 Destici: Cumhurbaşkanı’nın yaptığı yeni anayasa çağrısını önemsiyoruz

“Demokrat Parti Türk demokrasinin çınarlarından” diyerek sözlerine başlayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise; "Bugün yeni bir anayasa için Demokrat Parti ile görüş alışverişimiz oldu. Demokrat Parti ile geçmişten bugüne kadar yakın ilişkilerimiz oldu ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Demokrat Parti ile konuşup anlaşamayacağımız hiçbir meselemiz yok" dedi.

Erdoğan'ın yaptığı yeni anayasa çağrısını önemsediklerini kaydeden Destici, "Önemsemenin ötesinde samimi buluyoruz. Değerlendirilmesi gereken bir fırsat olarak görüyoruz. Hepimiz bu darbe anayasasından nasıl kurtuluruz diyerek bir gayret göstermemiz gerekiyor. Sürecin sonuna geldiğimiz de kimin samimi olarak düşünceye katkı verdiğini milletimiz mutlaka değerlendirecektir. Her siyasi partinin olduğu gibi bizim de kırmızı çizgilerimiz var ve bu yüzden görüş alışverişinde bulunmayı önemsiyoruz. Siyasetteki kızgınlığın, öfkenin, ayrışmanın Türkiye’ye bir faydasının olmadığını düşünüyorum. İttifak olarak isteyen herkes istediği yerde durabilir. Hangi ittifaktan olursak olalım ülkenin bütünlüğünü istiyorsak bir araya gelip konuşabilmeliyiz. Biz bugün bunu gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU