Ermenistan’da Rus askeri helikopteri roketatarla düşürüldü; Azerbaycan'dan açıklama geldi

Düşürülen helikopter sonrası soruşturma başlatıldı

Fotoğraf: russianplanes.net

Rusya Savunma Bakanlığı, Ermenistan’da bir Rus askeri helikopterinin roketatar ile düşürüldüğünü açıkladı.

Bakanlıktan yapılan duyuruda, Moskova saati ile 17.30 civarında 102. Rus askeri üssüne ait bir konvoya eşlik eden Mi-24 tipi Rus askeri helikopterinin Ermenistan'ın Yeraskh yerleşim birimi yakınında, Azerbaycan’a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti sınırına yakın bölgede roketatar atışına maruz kaldığı belirtildi.

2 kişi hayatını kaybetti, soruşturma başlatıldı

Roketin isabet etmesi sonucunda helikopterin kontrolünü kaybederek Ermenistan sınırları içerisinde dağlık bir alana düştüğü kaydedilen açıklamada, mürettebattan 2 kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin de ağır yaralı olarak üsse tahliye edildiği ifade edildi.

102. Rus askeri üssü komutanlığının, helikoptere ateş edenlerin kimliğini tespit etmek için soruşturma yürüttüğü duyuruldu.

Azerbaycan: Tazminat ödemeye hazırız

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, helikopterin ordu birlikleri tarafından düşürüldüğünü kabul etti.

Dağlık Karabağ bölgesinde aktif çatışmaların devam ettiği sırada, helikopterin Ermenistan-Azerbaycan sınırının çok yakınında uçtuğunun altını çizen Bakanlık, uçuşun akşam karanlık saatlerde alçak mesafede, hava savunma radarlarının algılama bölgesi dışında gerçekleştiğine dikkat çekti.

Daha önce Rus savaş helikopterlerinin bu bölgede görülmediği kaydedilen açıklamada, “Bu faktörler bağlamında ve bölgedeki gergin durum ile Ermeni tarafının olası provokasyonlara karşı hazır olma durumu karşısında, nöbette olan askeri birimler tarafından hedefi imha etme kararı alındı” denildi.

Tamamen yanlışlıktan kaynaklanan ve Rusya’yı hedef almayan bu trajik olay bağlamında, Azerbaycan’ın Rusya’dan özür dilediğini vurgulayan Dışişleri Bakanlığı, “Azerbaycan tarafı, ölen mürettebatın ailelerine en içten başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyor” ifadesini kullandı.

Açıklamada, “Azerbaycan tarafı, tazminat ödemeye hazır olduğunu açıkladı” ifadeleri yer buldu.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU