ABD seçimleri öncesi son anket: Kritik eyaletlerde hangi aday ipi göğüsleyecek?

Salıncak eyaletleri kazanacak isim, Beyaz Saray yolunda önemli bir zafer elde etmiş olacak

Amerikan halkı, yeni başkanlarını belirlemek için sandık başında (AFP)

2020 ABD başkanlık seçimlerinin hemen öncesinde Reuters haber ajansı ve kamuoyu araştırma şirketi Ipsos'un ortaklaşa yaptığı anket, kritik öneme sahip eyaletlerde hangi adayın önde gittiğini işaret ediyor.

29 Ekim-2 Kasım döneminde bin 333 kişiyle yapılan araştırmaya göre ulusal düzeyde Demokrat Joe Biden'ın yüzde 52 oy alabileceği, tercihini Cumhuriyetçi Donald Trump'tan yana kullanacakların oranınınsa yüzde 44'ü bulabileceği tahmin ediliyor.

ABD siyasi tarihinde seçimin rengini önemli ölçüde etkileyen "salıncak eyaletler" Florida, Arizona, Kuzey Karolina, Michigan, Wisconsin ve Pensilvanya'da 27 Ekim-1 Kasım dönemi tercihlerine bakıldığında da Biden farklı oranlarla önde görünüyor:

Florida

Biden destekçilerinin oranı yüzde 50, Trump seçmeninin oranıysa yüzde 46. Daha önceki bir anket, Biden'ı yüzde 49'a yüzde 47 önde gösteriyordu.

Katılımcıların yüzde 41'i oylarını çoktan verdiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüzde 47'si Biden'ın koronavirüs pandemisini Trump'tan daha iyi yöneteceğini belirtirken, Trump için bu oran yüzde 44 oldu.

Yüzde 53'ü Trump'ın ekonomiyi daha iyi idare edeceğini düşünürken, Biden'a bu konuda destek verenlerin oranı yüzde 42'de kaldı.

Arizona

Biden destekçilerinin oranı yüzde 49, Trump seçmeninin oranıysa yüzde 47. Daha önceki bir ankete göre bu oran yüzde 48'e yüzde 46 şeklindeydi.

Katılımcıların yüzde 49'u oylarını çoktan verdiklerini belirtti.

Yüzde 49'u Biden'ın koronavirüs pandemisini Trump'tan daha iyi yöneteceğini belirtirken, Trump için bu oran yüzde 41 oldu.

Yüzde 52'i Trump'ın ekonomiyi daha iyi idare edeceğini düşünürken, Biden'a bu konuda destek verenlerin oranı yüzde 42'de kaldı.

Kuzey Karolina

Biden destekçilerinin oranı yüzde 49, Trump seçmeninin oranıysa yüzde 48. Daha önceki bir anket de Biden'ı yüzde 49'a yüzde 48 önde gösteriyordu.

Katılımcıların yüzde 43'ü oylarını çoktan verdiklerini söyledi.

Yüzde 49'u Biden'ın koronavirüs pandemisini Trump'tan daha iyi yöneteceğini belirtirken, Trump için bu oran yüzde 43 oldu.

Yüzde 51'i Trump'ın ekonomiyi daha iyi idare edeceğini düşünürken, Biden'a bu konuda destek verenlerin oranı yüzde 43'te kaldı.

Michigan

Biden destekçilerinin oranı yüzde 52, Trump seçmeninin oranıysa yüzde 42. Daha önceki bir anket, Biden'ı yüzde 52'ye yüzde 43 önde gösteriyordu.

Katılımcıların yüzde 37'si oylarını çoktan verdiklerini söyledi.

Yüzde 52'si Biden'ın koronavirüs pandemisini Trump'tan daha iyi yöneteceğini belirtirken, Trump için bu oran yüzde 40 oldu.

Yüzde 48'i Trump'ın ekonomiyi daha iyi idare edeceğini düşünürken, Biden'a bu konuda destek verenlerin oranı yüzde 44'te kaldı.
 


Wisconsin

Biden destekçilerinin oranı yüzde 53, Trump seçmeninin oranıysa yüzde 43. Daha önceki bir anket, Biden'ı yüzde 53'e yüzde 44 önde gösteriyordu.

Katılımcıların yüzde 41'i oylarını çoktan verdiklerini söyledi.

Yüzde 52'si Biden'ın koronavirüs pandemisini Trump'tan daha iyi yöneteceğini belirtirken, Trump için bu oran yüzde 38 oldu.

Yüzde 47'si Trump'ın ekonomiyi daha iyi idare edeceğini düşünürken, Biden'a bu konuda destek verenlerin oranı yüzde 45'te kaldı.

Pensilvanya

Biden destekçilerinin oranı yüzde 51, Trump seçmeninin oranıysa yüzde 44. Daha önceki bir anket, Biden'ı yüzde 50'ye yüzde 45 önde gösteriyordu.

Katılımcıların yüzde 25'i oylarını çoktan verdiklerini söyledi.

Yüzde 51'i Biden'ın koronavirüs pandemisini Trump'tan daha iyi yöneteceğini belirtirken, Trump için bu oran yüzde 40 oldu.

Yüzde 48'i Trump'ın ekonomiyi daha iyi idare edeceğini düşünürken, Biden'a bu konuda destek verenlerin oranı yüzde 46'da kaldı.


Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU