ABD'de polisin otizmli çocuğa en az 10 el ateş açtığı olayın görüntüleri yayımlandı

Video kaydına göre üzerinde herhangi bir silah olmadığı anlaşılan çocuğun hastanedeki tedavisi sürüyor

ABD'de bir kadının otizmli oğlunu hastaneye götürmek için yardım istemesi üzerine olay yerine giden polislerin 13 yaşındaki çocuğa 10'dan fazla ateş açtığını gösteren vücut kamerası görüntüleri yayımlandı.

Associated Press'in (AP) haberine göre Utah eyaletinin Salt Lake City şehrinde 4 Eylül'de yaşanan olayda Golda Barton, bir çeşit kriz geçiren oğlu Linden'ı hastaneye götürmesine yardım etmeleri için 911'i arayarak uzman desteği istedi.

Paylaşılan görüntülere göre olay yerine ulaşan ekipler önce annenin yanına gidip çocukla konuşacaklarına dair söz verdi. Ancak videoda eve varan ekiplerin çocuğu kovaladığı ve yere yatması için bağırdığı, duyulan 11 el ateşin ardından çocuğun yere düştüğü görüldü. Vurulma sırasında bazı kemikleri kırılan ve iç organları hasar gören çocuk hastaneye kaldırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde anne Barton'ın polise oğlunun elinde havalı tüfek ya da buna benzer bir tabanca olabileceği konusunda uyardığı belirtilirken, görüntülerdeyse çocuğun silahlı olduğuna dair bir kanıta rastlanmadı.

Memurlar olay sırasında çocuğun gerçek bir silahı varmış gibi hareket etmeleri gerektiğini savunurken, Barton ise oğlunun polisleri gördüğü için kaçtığını anlattı.

Barton "O rozeti gördüğünde otomatik olarak öldürüleceğini ya da kendisini bir şekilde koruması gerektiğini düşündü ve çıldırdı" dedi.

Bu arada 911 kaydına göre telefon görüşmesinde Barton'ın "Onun ölmesini istemiyorum. En büyük korkum bu. O yüzden bir akıl sağlığı görevlisine ihtiyacım var. Çok önemli" dediği ve konuşmanın yaşandığı sırada annesinin yanında olan çocuğun polisler gelmeden kaçmaya başladığı belirtildi.

ABD'de yaşanan olay, polisin bazı sağlık sorunları olan kişilere nasıl müdahale etmesi gerektiğine dair soruları yeniden gündeme getirmişti.

Akıl sağlığı sorunları olduğu belirtilen 29 yaşındaki siyahi Daniel Prude'un polisin kafasına poşet geçirmesi sonucu boğulmasına dair kısa süre önce ortaya çıkan görüntüler de tepki çekmişti.

 

Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU