ABD'deki siyahi aileler, "ırkçılıktan kurtarılmış bölge" kurmak için toprak satın aldı

Arazi için 1,7 milyon dolar ödeyen grup, bu bölgenin bir gün resmen şehir olarak tanınmasını umuyor

Grup üyelerinin bir kısmı, yapı çalışmaları sırasında arazdaki kamplarda ya da karavanlarda kalacak (Georgia Özgürlük Girişimi)

Afro-Amerikalı ailelerden oluşan bir grup, Georgia eyaletinde bulunan ortak mülkiyetli 90 akrelik (yaklaşık 364 dönüm) toprak parçasında ırkçılıktan arındırılmış bir şehir kurmayı planlıyor.

Siyahi aileler için güvenli bir alan yaratmayı amaçlayan "Georgia Özgürlük Girişimi" (Freedom Georgia Initiative) 12'den fazla aileyi kapsıyor.

Projeyi emlakçı Ashley Scott ile girişimci arkadaşı Renee Walters yönetiyor.

George Floyd, Breonna Taylor ve Ahmaud Arbery gibi gündeme oturan siyahi cinayetlerinin ardından iki kadın bu yerleşim projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

CNN'e konuşan Scott şu ifadeleri kullandı: 

İnsanlarımızın sokağa çıkıp protesto ettiğini görüyoruz, bu önemli ve ben insanların sokaklarda olmasını, siyahi halka yapılan adaletsizliklere dikkat çekmesini istiyorum. Bizim bir alan yaratmamız, yeniden bir köy, bir kabile olabileceğimiz bir alan yaratmamız gerekiyordu. 

Kendi sorunlarımıza ve endişelerimize çözüm arayabileceğimiz bu güvenli alanı yaratmak istedik.

İki kadın bu fikirlerini arkadaşları ve aile üyeleriyle paylaştı. Sonrasında kaynaklarını bir araya getiren grup, Georgia eyaleti sınırlarındaki Toomsboro'nun hemen dışında yer alan ve yerel belediyeye ait olmayan Wilkinson bölgesinde arazi satın aldı. Söz konusu arazi 1,7 milyon dolara (yaklaşık 12,7 milyon TL) mal oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scott, Insider'a verdiği röportajdaysa "New York'ta küçük bir apartman dairesi alabileceğiniz parayla tüm bir şehre sahip olabiliyorsunuz" dedi.

Scott, girişimin temelinin, siyahilere ait bankalar ve inşaat şirketleri gibi işletmeler üzerine kurulu güçlü bir topluluk olacağını söyledi.

Bahsi geçen yerleşim bölgesinin siyahi ailelerin iyi şartlar altında yaşayabileceği güvenli bir alan olması amaçlansa da Scott bu topluluğun ırksal açıdan homojen olmasının planlanmadığını belirtti.

Bu sadece ‘siyahi işi' bir mesele de değil. 

Bu, hepimizin gurur duyabileceği; siyahi yeteneğe sahip olduğumuz için siyahi halk arasında insan itibarına, onuruna, haysiyetine ve eşitliğine ulaşabileceğimiz bir alana sahip olmakla ilgili.

Walters ise grubun toplumda özlem duydukları değişime ulaşabilmek için kendince harekete geçme zorunda kaldığına inandığını ifade etti.

Temel amaçlarımızdan biri bunun başarılabilir olduğunu göstermek. 

Bize yardımcı olmaları için siyasetçileri, rapçileri ve diğer herkesi beklemek zorunda değilsiniz. Kendi başımızın çaresine bakmak zorundayız.

İki kadın, yerleşim alanını aşamalar halinde geliştirmeyi planlıyor ve nihayetinde bu toprak parçası üzerinde Georgia eyaletinin tanıdığı bir şehir oluşturmayı umuyor.

Yerleşimciler öncelikli olarak arazinin geliştirilmesine, Wi-Fi tesisatına, su planlamasına ve nihai imar paylaşım planlamasına odaklanacak. Grup, kasabanın inşaatının ilk aşamaları için öncelikle sahiplerinin siyahi, kadın veya savaş gazisi olduğu işletmelerden istifade edecek.

Kurucu grubun bazı üyeleri, yapı çalışmalarının ilk aşamaları sırasında arazi sınırları içinde kamplar ve karavanlarda kalacak.



 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU