Bill Gates: Steve Jobs bir dahiydi, onu çok kıskanmıştım

Daha önce de kendisinin sosyal yeteneklerinin harika olmadığını kabul eden ABD'li milyarder iş insanı eski rakibi ve arkadaşı hakkında açıklamalarda bulundu

Forbes'a göre dünyanın ikinci en zengin kişisi Bill Gates'in serveti yaklaşık 115 milyar dolar (Reuters)

Dünyanın ikinci en zengin insanı ve teknoloji ikonu Bill Gates'in bir kişiyi kıskandığını düşünmek kimileri için mümkün olmayabilir.

Ancak  Amerikalı aktör, yönetmen ve yazar Dax Shepard ve Emmy adayı Monica Padman tarafından yapılan haftalık podcast programı Armchair Expert' konuşan milyarder Gates eski arkadaşı ve rakibi Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un karizmasını kıskandığını itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perşembe günü prOgrama konuk olan Gates, 2011'de pankreas kanserinden yaşamını yitiren Steve Jobs'un doğal bir çekime sahip bir "dahi" olduğunu söyledi.

Gates "İnsanları aşırı motive eden bir sihirbazdı. Ben daha küçük bir sihirbaz olduğum için büyülerinden etkilenmiyordum ama onu büyülerini yaparken görebiliyordum. Sonra insanlara bakıyordum ve onların büyülendiğini görüyordum" dedi.

Gates 2019'da CNN'e verdiği bir mülakatta da Jobs'un çalışanlarını motive etmek için "büyü yaptığını" söylemişti.

Özellikle de Jobs'un 1976'da kurucuları arasında yer aldığı ancak CEO John Sculley ile yaşadığı çekişme sonucu 1985'te ayrıldığı Apple'a 1997'de dönerek şirketin çok satılan iMac, iPod ve iPhone gibi markaları yaratmasından etkilendiğini vurgulayan Gates sözlerini "Çok kıskanmıştım. Jobs bir dahiydi" diye sürdürdü.

Jobs'un dönüşünden sonra Apple'da yaptıklarını öven Gates "Apple onun dönüşünden önce ölme yolundaydı. Kimse onun orada yaptıklarını beceremezdi. Ben de yapamazdım ve bunu yapabilecek kimseyi de tanımıyorum" dedi.

 

Independent Türkçe, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU