Game of Thrones hayranlarını Kış Rüzgarları'nda Arya'ya dair nasıl değişiklikler bekliyor?

Diğer pek çok karakter için geçerli olduğu gibi Game of Thrones dizisi Arya Stark karakteri açısından da tatmin edici bulunmamıştı

Arya'yı soğukkanlı bir katile dönüşmek dışında farklı senaryolar bekliyor olabilir (HBO)

Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin, neredeyse 9 yıldan uzun bir süredir Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinden herhangi bir kitap yayımlamadı.

Bu nedenle ünlü yazarın okurları Kış Rüzgarları’nın (The Winds of Winter) yayımlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Martin kısa süre önce paylaştığı gönderisinde kitapta epey ilerleme kaydettiğini belirtmişti. Koronavirüs pandemisi nedeniyle zamanın büyük çoğunluğunu evinde geçirdiğini söyleyen Martin, üzerinde çalıştığı bölümleri açıklamıştı.

Martin’in üzerinde çalıştığını söylediği karakterler arasında “Braavos’taki ismi olmayan kız” ya da Arya Stark da yer alıyordu. Martin’in paylaşımında Arya’nın isminin özellikle belirtilmemesi, sevilen karakterin Yüzsüz Adamlar’ın üyesi olarak evrimine işaret biçiminde düşünülmüştü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sorgusuz biçimde öldürme eğitimi alan Arya, esasen Jaqen H’ghar’ın daha yüce bir amaca hizmet etmeye yönelik talimatlarını dinleyen bir nefere dönüşüyor. 

Peki Arya bu cinayet ve kargaşa yolunu mu izleyecek yoksa HBO dizisinde olduğu gibi Kışyarı’na (Winterfell) mı dönecek?

Arya dizide becerilerini Walder Frey’i öldürmek için kullanıyordu. Ayrıca ailesinin yanına döndükten sonra yeni maceralara atılmadan önce Kışyarı Savaşı’nda (Battle of Winterfell) Gece Kralı’nı öldürüyordu. Arya’nın dizideki tüm hikayesi intikam ve ölüm planlarıyla şekillenmişti. Inverse'ün haberine göre Kış Rüzgarları, bu açıdan daha farklı bir perspektif sunabilir. 

Arya’nın hikayesi çoğunlukla kendini keşfetmekle alakalı. Babası Eddard (Ned) Stark’ın ölümüne tanıklık ettikten sonra intikam planları kurmaya başlayarak farklı bir yöne doğru evrilmeye başlar. 

Öte yandan kitapta Yüzsüz Adamlar’la geçirdiği vakit sırasında Arya, katil olmanın kendisine pek de uygun olmayabileceğini keşfedebilir. 

Hikayenin son kısmında Arya hala Braavos’ta bulunuyor ve Game of Thrones evreninin hayranları onun bulunduğu yerden ayrılarak kendi yolunu çizmesine tanıklık edecek. Ve bu yolun öfke ve kanla örülmeme ihtimali de hayli yüksek görünüyor.

Arya aldığı eğitim doğrultusunda kişiliğini unutmaya zorlanıyor. Dolayısıyla Frey’i öldürmek için yola koyulmak yerine öldürme fikrinden uzaklaşma ihtimali de yüksek görünüyor. 

Taht oyunlarına dahil olmak amacıyla siyaset yapmak onun için pek de uygun görünmüyor ancak “hiç kimse” olmaktan daha iyi bir alternatif olabilir. 

Kış Rüzgarları’nda Arya gerçekten nereye ait olduğunu ve kim olduğunu keşfedecek. 

 

Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU