Netflix, Stranger Things'i uzun metraj bir filmle sonlandırmayı değerlendiriyor

Dizinin 4. sezonunun çekimleri koronavirüs pandemisi nedeniyle durmuştu

 Korku ve gerilim dizisi Stranger Things ilk sezondan beri büyük beğeni topluyor (AFP)

Netflix'in Türkiye'de de geniş bir hayran kitlesine sahip Stranger Things dizisi uzun metraj bir filmle sonlanabilir.

İlk bölümü 2016'da yayımlanan Stranger Things, platformun en beğenilen yapımları arasında gösteriliyor. Geçen yıl üçüncü sezon bölümleri yayımlanan dizi ilk 4 haftasında 64 milyon izleyici çekerek en fazla izlenen Netflix orijinal yapımı olmuştu.

Ancak 4. sezonunun çekimleri koronavirüs pandemisi nedeniyle durunca başrollerinde Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard gibi başarılı oyuncuların yer aldığı dizinin hayranları biraz daha sabretmek zorunda kalmıştı. Dizinin 4. sezonunun ne zaman yayımlanacağı henüz belli olmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4. sezonun dizinin son sezonu olacağı ve sezonun iki bölüme ayrılabileceği konusunda daha önce basında haberler çıkmıştı. Ancak şimdi wegotthiscovered.com adlı kültür sanat haberleri sitesi, Netflix'in Stanger Things'i dizideki tüm hikaye boşluklarını dolduracak yüksek bütçeli bir uzun metraj filmle sonlandırmayı değerlendirdiğini duyurdu.

Daha önce farklı diziler ve filmler için benzer iddialarının doğru çıktığı aktarılan kaynaklara dayandırılan habere göre, Netflix dizinin karakterlerinin rollerine göre fazla yaşlanacağının farkında ve karakterlerin Ters Dünya'ya açılan boyutlararası geçidi kapamasına odaklanılacak hikayeyi sonlandırmanın en iyi yolunun uzun metraj bir filmle gerçekleşebileceğini tasarlıyor.

Haber sitesi, tasarının henüz kesinleşmediğini ancak şu anda "kesinlikle konuşulan bir konu" olduğunu vurguladı.

Netflix, Stanger Things'in ikinci sezonu için 80 milyon dolar (yaklaşık 580 milyon TL)  harcamıştı. Olası bir Stranger Things filminin maliyetinin Martin Scorsese’nin yönettiği The Irishman'in 200 milyon dolarlık (yaklaşık 1 milyar 447 milyon TL) bütçesini geçebileceğini belirtti.

 

Independent Türkçe, wegotthiscovered.com

DAHA FAZLA HABER OKU