Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili 4 senaryo üzerinde çalıştıklarını ve “Seyreltilmiş eğitim modeli” uygulayabileceklerini kaydetti

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde her kararlarının zor olduğunu söylerken, "Okulların açılması gerekiyorsa açmak ile ilgili gereken yapılır. Bizim amacımız okulları açmak. 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız" dedi.

Okulların açılmasıyla ilgili 4 senaryonun üzerinde çalıştıklarını bildiren Selçuk bunlardan birinin de seyreltilmiş eğitim modeli olduğunu açıkladı.

CNN Türk'te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Selçuk, “Bizim aslında her kararımız zor. Verilen her karar bir çocuğun geleceği ile ilgili. Bir çocuğun geleceğine dokunuyorsunuz. Ve bu kararı vermenin kişisel bir sorumluluğu yok, ahlaki vicdani sorunu var” dedi.

Selçuk şöyle devam etti:

Emin olun en küçük kararlar da bile bunu danışalım soralım. Arkadaşlar bununla ilgili risklerimiz nelerdir? Bütün bunları konuşarak almaya çalışıyoruz. Hiçbir çocuğumuzun riske gireceği bir duruma asla müsaade etmeyiz. Çocuklarımızın sıkıntı yaşayacağı bir duruma onları sokarak ülkede karmaşa oluşturabilecek bir adım atmayız böyle bir şey söz konusu olmaz. Bilim Kurulu’na tekrar tekrar danışıyoruz.

4 senaryo

“Bizim üzerinde çalıştığımız 4 senaryo var” diyen Selçuk şunları kaydetti:

Birisi tamamen açık. Allah esirgesin diğeri kapalı. Biri okullar açılıyor. Bizim için bir senaryo. Kısıtlamasız… Okulların temizliğine, öğretmenlerine, malzemeleri tam mı? Okulun tamamen kapalı olması da bir senaryo. Peki okullar kapalı olursa bu çocukların eğitimi nasıl sürecek. Biz sadece online çalışmaktan söz etmiyoruz. Esaslı bir senaryo ve ciddi bir alt yapı gerektiriyor. Ben bu senaryolardan bahsettiğim de bir olasılıktan bahsediyorum. Fakat basına şöyle yansıyor; "Okullarda şöyle olacak." Hayır böyle olmayacak. Biz her şeye hazırız. Bize güvenin, emin olun demek için söylüyoruz. Üçüncüsü şu; bizim belirli günlerde okulları açıp, mesela diyorum pazartesi, salı günü okulları açtık. 1 sınıfın yarısı okula geldi. Çarşamba günü okulu temizledik perşembe cuma sınıfın diğer yarısı geldi. Cumartesi de sınav grupları ayrıca geldiler. Pazar günü okulu temizledik. Pazartesi günü devir daim tekrar başladı. Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz. Riskli olan 5 ilden söz ediliyor şimdi. Bu 5 ille hiçbir vaka olmayan illerin durumunu eşit koşullarda ele alamayız. Bu da 4. senaryo. Ola ki 3-5 ilde problem var. Türkiye'nin geri kalanında yok. O zaman o illere özel uygulama yapılır.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU