Fuat Oktay: Recep Tayyip Erdoğan’ı yok etmek istiyorlar

"Eğer Türkiye doğru bir yolda ilerliyorsa o ilerlemenin başındaki lider kim ise onu bir şekilde yok etmeye odaklanılıyor"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, muhalefetin “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yok etmek istediğini” öne sürdü.

Oktay, Yeni Şafak’tan Hüseyin Likoğlu’na açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin faydalarını görmek istemediği” görüşünü dile getiren Oktay, şunları söyledi:

Israrla muhalefet yeni sistemi görmek istemiyor. Muhalefet bir şekilde gözünü kör etmek istiyor. Bakmakla görmek istemiyor. Recep Tayyip Erdoğan’a o kadar odaklanıyor ki, Meclis’e baktığında onu görüyor, yürütmeye baktığında da onu görüyor, sisteme odaklanmıyor. Çünkü kilitlendiği nokta Recep Tayyip Erdoğan’ın bir şekilde ortadan kalkması.

Oktay, şöyle devam etti:

Türkiye’ye biçilen bir harita vardı. Doğu Akdeniz Sevilla. Biz bu haritayı yırtıp attık. Libya’da ne işiniz var, diyenler Erdoğan farkını göremeyenlerdir. Özal döneminde de aynı şeyleri yaşadık. 1950’lerde de aynı şeyi yaşadık. Eğer Türkiye doğru bir yolda ilerliyorsa o ilerlemenin başındaki lider kim ise onu bir şekilde yok etmeye odaklanılıyor, uluslararası arena buna odaklanıyor, yerelde de bunun figüranları çok yoğun şekilde içerde faaliyete geçiyor.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU