Rapçi Kanye West'in ABD Başkanlığı'na adaylık macerası 11 gün sürdü

West'in danışmanı ünlü rapçinin yarıştan çekildiğini duyurdu

Kanye West, ABD Başkanlığı için aday olması fikrini yakın arkadaşı, Tesla'nın CEO'su Elon Musk'tan aldığını açıklamıştı (Reuters)

Rapçi Kanye West, ABD'deki 2020 Başkanlık yarışından çekildi. West'in adaylık macerası sadece 11 gün sürdü.

New York Magazine'in haber sitesi The Intelligencer'a konuşan West'in danışmanı Steve Kramer "O (yarıştan) çekildi" dedi. Kramer iki kritik eyalette West'in oylamaya girebilmesi için imza toplamakla görevliydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkıcılığının yanı sıra reality show yıldızı Kim Kardashian'ın eşi olarak sık sık magazin gündeminde yer alan 43 yaşındaki West,  4 Temmuz'da ABD Başkanlığına aday olduğunu Twitter'dan duyurmuştu.

Mesajında “Tanrı'ya inanarak, vizyonumuzu birleştirerek ve geleceğimizi inşa ederek Amerika’nın vaatlerini gerçeğe dönüştürmeliyiz. ABD Başkanlığı için yarışıyorum!" açıklamasını yapmış, seçim sloganını da “VISION2020” yani “VİZYON2020” olarak belirlemişti.

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk da Twitter'dan Kanye West'e “Benim tam desteğim senindir” mesajıyla yanıt vermişti

Trump'ı desteklemeyeceğini söylemişti

Danışmanı Kramer, West'i Florida ve Güney Karolayna'da oylamaya sokma çalışmalarının iyi gitmekte olduğunu ve çok destek aldıklarını söyledi ancak West'in adaylıktan çekildiğini aktardı.

Kramer "Kanye hakkında söyleyecek iyi ya da kötü bir şeyim yok. Herkesin bir şeye neden karar verdiği konusunda kişisel fikirleri var. Başkanlık için yarışmak bir kişinin üzerinde düşünüp taşındığı en zor şeylerden biri olmalı" dedi.

West'in yarıştan çekildiği başkanlık yarışında kimi destekleyeceğiyse henüz belli değil.

Daha önce Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ı desteklediğini duyuran hatta onu Beyaz Saray'da ziyaret eden West kısa süre önce artık Trump'a oy vermeyeceğini söylemişti.

Trump ise Fox News'a yaptığı bir açıklamada West'in sözleri için "Sanırım nihayetinde bir başkası karşısında bizi destekler" yorumunu yapmıştı.

 

Independent Türkçe, The Hill

DAHA FAZLA HABER OKU