DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şahin’den Ahmet Hakan’a: Yozgat’ın delikanlısı Ali Babacan’ı çağırma cesaretini bulamıyor

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın duran danışmanların bakanlardan daha etkili olduğunu söyledi

Ahmet Hakan - İdris Şahin / Fotoğraf: AA

TV5’te Muhammed Vefa ve Bünyamin Güler’in sunduğu Ankara Bürosu’na konuk olan eski Çankırı Milletvekili ve Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında bulunan danışmanların bakanlardan daha güçlü olduğunu ileri süren Şahin, “Bir danışman ile bir bakan arasında hiçbir fark yok. Açık yüreklilikle bunu ifade edebilirim ki, cumhurbaşkanımızın yanında bulunan bir kısım devlet memurları bakanlardan daha güçlü. İcra ve kararda daha fazla söz sahibiler” dedi.

“Son atamalara bir bakın Allah aşkına. Vakıflar Bankası ve Ziraat Bankası’na atanan yönetim kurulu üyelerine baktığınız zaman cumhurbaşkanının bunu bakanlarıyla istişare etmediğini, etrafında bulunan danışmanları ve özel kalemleriyle istişare ettiğini göreceksiniz” diyen Şahin, şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu atamaların arkasındakilerin, yakın çalışma ekibi içerisinde devlet adabını ve devlet ahlakını tam manasıyla irdelememiş, ehliyet, liyakat ve temsil noktasında geçmişe dönük olarak bir geçmişi olmayan bu isimlerin bu kararları verdiği son derece malum. Bakan mı danışman mı derseniz, kim Cumhurbaşkanına yakınsa onun daha etikli olduğu bir dönemi yaşıyoruz.

“Yozgat’ın delikanlısı Ahmet Hakan, Babacan’ı çağırma cesareti göstermiyor”

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olmayı amaçladığını ve bu nedenle Ali Babacan’ı sahaya sürdüğüne yönelik iddialarına cevap veren Şahin, şunları söyledi:

Bu partinin kurucu genel başkanı Ali Babacan’dır. Hem Ali Babacan hem de Abdullah Gül benzer açıklamalarda bulundu. Dediler ki; ‘Bu hareketin merkezinde Ali Babacan var, biz sadece istişare edilirse dışarıdan destek oluruz.’ Kimsenin birinin arkasına sipere geçip ateş etmesine gerek yok. Siyaset yapacaksa er meydanına inecek, Anadolu’yu ve Trakya’yı arşın arşın gezecek. Ona göre siyaset yapacak. Dolayısıyla bu hareketin başkanı Ali Babacan’dır. Ahmet Hakan ne demiş beni hiç ilgilendirmiyor.  4 aydır hiç köşesini okumuyorum. Çünkü benim bildiğim Yozgat’ın yiğit delikanlısı Ahmet Hakan gitmiş, bir partinin genel başkanını bir programına çağırma cesaretini bulamayan bir isim gelip oturmuş. Onun başında olduğu yerinin CNN olması Hürriyet olması hiçbir şey ifade etmiyor.

“Onları muhatap kabul etmeyeceğiz”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın “Bunlar naylon parti, Deva Partisi’ni ve Gelecek Partisi’ni kapatın Cumhur İttifakı’na katılın” değerlendirmesine yanıt veren Şahin, şu ifadeleri kullandı:

Bizim ülkücü camia ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy verenlerin hepsine saygımız ve muhabbetimiz sonsuz. Ama bu ağızla, bu dille töhmet altında bırakan ve kem söz söyleyenlerin asla seviyelerine inmeyeceğiz.  Onları muhatap olarak kabul etmeyeceğiz ve cevap vermeyeceğiz.

“Erken seçim Cumhur İttifakı için intihar olur”

Erken seçim iddialarına ilişkin değerlendirmede bulunan Şahin, “Ben bu yıl için beklemiyorum. Ama Cumhur İttifakı’nın ülkeyi yönetemediği ortada. Önümüzdeki senenin ilk yazında veya sonbaharında yönetimsizlikten kaynaklı olarak mecburiyetten dolayı seçime gideceğini düşünüyorum. Ama bunun tarihinin 2021 olacağını düşünüyorum. Bu sene olacağını düşünmüyorum. Ama olursa da Cumhur İttifakı için intihar olur” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU