Londra'da yaralı "aşırı sağcı" göstericiyi sırtlayıp kurtaran siyahi aktivist: Bir an bile tereddüt etmedim

Patrick Hutchinson, "Karşımda bir renk değil, sadece yerde yatan bir insanın muhtemelen ömrünün sonuna gelişini gördüm" dedi

Siyahilerin Hayatı Önemlidir eylemi sırasında bir gösterici, Londra'nın merkezindeki Waterloo istasyonu yakınında yaralı haldeki karşıt protestocuyu güvenli bir yere taşıdı (Reuters/Dylan Martinez)

Londra'da yaşanan şiddet olayları sırasında aşırı sağcı olduğu iddia edilen göstericiyi güvenli bir yere taşıyan Siyahilerin Hayatı Önemlidir destekçisi, "bunu yaparken iki kere bile düşünmediğini" söyledi.

Patrick Hutchinson'ın cumartesi günü yaralı haldeki beyaz adamı arbededen uzaklaştırırken çekilen fotoğrafı internette geniş çapta paylaşıldı. İşçi Partisi'nden parlamenter Florence Eshalomi de başkentte sağcı protestocularla ırkçılık karşıtı aktivistler arasında hafta sonu meydana gelen ayrışma ve çatışmanın ortasında çekilen bu görüntüyü "güçlü bir sembol" olarak nitelendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hutchinson, ITV News'e verdiği röportajda, "Bunu yapmayı iki kere bile düşünmedim, içgüdüsel olarak öylece gelişti. Karşımda bir renk değil, sadece yerde yatan bir insanın muhtemelen ömrünün sonuna gelişini gördüm" dedi.

Torun sahibi kişisel antrenör Hutchinson, güvenlik ve dövüş sporları uzmanı bir grup arkadaşıyla birlikte ırkçılık karşıtı aktivistleri başkent boyunca yürüyüşleri sırasında korumak için gösteriye katıldıklarını anlattı.

Bu olay, George Floyd'un Minneapolis'te polis tarafından öldürülmesinin ardından son zamanlarda düzenlenen Siyahilerin Hayatı Önemlidir protestolarına karşı futbol holiganı gruplarla aşırı sağcıların sokağa çıktığı bir sırada yaşandı.

Channel 4 News'e verdiği başka bir röportajda da Hutchinson, "George Floyd öldürülürken öylece duran diğer üç polis memuru bizim yaptığımız gibi müdahale etmeyi düşünseydi George Floyd bugün hayatta olacaktı" dedi.

Ben sadece eşitlik istiyorum; hepimiz için eşitlik. Şu an terazinin kefeleri adaletsiz bir biçimde dengesiz ve tek istediğim her şeyin adil olması, bunu çocuklarım ve torunlarım için istiyorum.

Hutchinson'ın olaya müdahalesi, protestodan eve dönmek üzereyken, bir süre önce Londra'daki Parlamento Meydanı'nda bir grup genç siyahiyle çatışmaya yoğunlaşmış aşırı sağcı eylemcileri gördüğü sırada geldi. Siyahi aktivist yaralı adamı taşıyarak uzaklaştırırken, arkadaşları da kalabalığı zapt etmeye çalıştı.
 


Hutchinson'ın grupta bulunan kişisel antrenör arkadaşı Jamaine Facey ise "Bana kalırsa ben o adamı korumuyordum, çocuklarımızı koruyordum. Onların geleceklerini koruyordum çünkü hakimin olayın öncesinde ne olduğunu görmeyeceğini biliyordum. Ben çocuklarımızın geleceğini kurtarıyordum" diye konuştu.

Polis ekipleri gün boyunca 100'den fazla kişiyi gözaltına alırken çatışmalar sırasında 6'sı polis memuru 27 kişi de yaralandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU