Spike Lee, adı taciz iddiasıyla anılan Woody Allen’ı savunduğu için özür diledi

Yönetmen, “Cinsel taciz, saldırı ya da şiddete tolerans göstermem ve göstermeyeceğim” dedi

Spike Lee yakın zaman önce ABD'deki polis vahşetine dair bir kısa film yayımlamıştı (Reuters)

Black Lives Matter (Siyahilerin Hayatı Önemlidir) hareketinin Hollywood’daki önde gelen temsilcilerinden ünlü yönetmen Spike Lee, adı taciz iddiasıyla anılan yönetmen Woody Allen’ı savunduğu için özür diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

IndieWire'da yer alan habere göre cumartesi günü New York City radyosuna konuşan Spike Lee, “Woody Allen’ın harika bir yönetmen” olduğunu belirterek, “Birini hiç var olmamış gibi öylece silebilir misiniz bilmiyorum” demiş, Woody Allen’ın arkadaşı olduğunu söylemişti.

Röportajın ardından Twitter’da açıklama yapan Lee, “sözlerinin yanlış olduğunu” ifade ederek özür diledi.

Çok özür diliyorum. Sözlerim yanlıştı. Cinsel taciz, saldırı ya da şiddete tolerans göstermem ve göstermeyeceğim. Bu tür bir muamele minimize edilemeyecek gerçek hasara neden olur.

 


Ünlü yönetmen Woody Allen, evlatlık kızı Dylan Farrow tarafından cinsel tacizle suçlanmıştı. Farrow çocukluğunda Allen’ın cinsel tacizine uğradığını iddia etmiş, Allen ise bu suçlamayı reddetmişti.

Allen’a yönelik bu suçlama #MeToo hareketinin yükselişiyle birlikte yönetmenin Hollywood’daki ilişkilerini zora sokmuş, Amazon, yönetmenin New York'ta Yağmurlu Bir Gün (A Rainy Day In New York) adlı filmini yayından kaldırmış, Allen’ın anı kitabını yayımlamak için yola çıkan yayınevi Hachette’nin 75’ten fazla çalışanı iş bırakma eylemi yapmıştı.
 

Independent Türkçe, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU