Dalay Lama 85. yaş gününü müzik albümü çıkararak kutlayacak: Inner World

Albüm müziğe uyarlanmış mantra ve öğretilerden oluşuyor

Albümün ilk şarkısı "Compassion" (Merhamet), müzik platformlarında dinlenebiliyor (AFP)

6 Temmuz'da 85. yaş gününü kutlayacak Dalay Lama, "Inner World" (İç Dünya) adını verdiği ilk albümünü yayımlayacak. 

Ruhani liderin albümünün ilk şarkısı "Compassion" (Merhamet) şu anda dinlenebiliyor. Şarkı, Tibet dilinde Chenrezig, Sanskrit dilinde de Avalokiteshvara diye bilinen Budaların merhameti hakkındaki mantrayı seslendiriyor. 
 


NME'de yer alan habere göre albümün Dalay Lama'nın öğrencilerinden Junelle Kunin'in uzun süredir gerçekleştirmek istediği bir proje olduğu belirtiliyor. Kunin 5 yıl boyunca küçük bir ekiple çalışarak projeyi gerçeğe döndürdü.

11 şarkıdan oluşan Inner World’te Dalay Lama'nın ses kayıtlarına Junelle'in eşi, yapımcı ve söz yazarı Abraham Kunin'in bestelediği müzik eşlik ediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın dört bir yanından albüme katkı yapan müzisyenler arasında "Ama La" adlı şarkı için özel bir performansla albüme dahil olan Grammy adayı Anoushka Shankar da bulunuyor. 

Albüm hakkında konuşan 14. Dalay Lama, "Müziğin farklarımızı aşma potansiyeli var. Bizi iyi yürekli gerçek doğamıza döndürebilir" dedi.

Albümün satışından elde edilecek gelir, Mind&Life Enstütüsü'nün yanı sıra Dalay Lama'yla Emory Üniversitesi'nin birlikte geliştirdiği uluslararası eğitim programı Social, Emotional and Ethical Learning'in (Sosyal, Duygusal ve Etik Öğrenim) yararına kullanılacak. 

"Compassion" şarkısı şu anda tüm platformlardan dinlenebiliyor. Albümün tamamıysa 6 Temmuz'da yayımlanacak.

 

NME

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU