Kovid-19'un ten rengini değiştirdiği Çinli doktor hayatını kaybetti

Çin'de Kovid-19'dan hayatını kaybeden sağlık görevlileri hakkında güncel bir veri bulunmuyor ancak en az 34 sağlık personelinin öldüğü biliniyor

İlk kez Çin'de görülen yeni tip koronavirüs dünya genelinde 6 milyondan fazla kişiye bulaştı (CCTV)

Çin resmi medyası haftalar sonra ilk kez yeni tip koronavirüsün çıkış noktası Vuhan kentinde Kovid-19 ölümü yaşandığını duyurdu.

Vuhan Merkez Hastanesi'nde tıbbı ekiplerle birlikte koronavirüse karşı mücadele veren ve virüsün karaciğerindeki yarattığı hasar sonucu ten rengi koyulaşarak ismi uluslararası basında da duyulan ürolog Hu Weifeng'in hayatını kaybettiği açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüse yakalanan kardiyolog Dr. Yi Fan’ın da ten rengi koyulaşmış ancak hastalığı yenerek taburcu olmuştu.

Çin'in resmi yayın organı CCTV'nin haberine göre 42 yaşındaki doktor Hu cuma günü yaşamını yitirdi. Hu 4 ayı aşkındır hastanede tedavi ediliyordu.

Hu Weifeng, koronavirüs sonucu Vuhan Merkez Hastanesi’nde hayatını kaybeden 6. sağlık çalışanı oldu. Hastenenin 68 çalışanına virüsün bulaştığı açıklanmıştı.
 


Daha önce Hu'nun arkadaşı olan ve aynı hastanede çalışan Çinli doktor Li Wenliang da koronavirüs sonucu 6 Şubat’ta Wuhan Merkez Hastanesi'nde vefat etmişti. Doktor Li virüs salgınıyla ilgili ilk uyarıları yapan Çinli doktor olarak biliniyor.

1,4 milyar nüfuslu Çin'de resmi rakamlara göre 4 bin 634 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU