Neil Young’ın kayıp albümü 45 yıl sonra hayranlarıyla buluşuyor

Homegrown'dan paylaşılan ilk parça "Try" oldu

Neil Young’ın 1975 tarihli “kayıp” albümü Homegrown, tamamlanmasından yaklaşık 45 yıl sonra nihayet yayımlanıyor. 

NME’de yer alan habere göre Young’ın, “Harvest ve Comes A Time albümleri arasındaki duyulmamış köprü” diye tanımladığı 12 şarkılık albüm 1975’te kaydedilmiş ama tamamlanmasından bu yana hiç gün ışığı görmemişti.

Albüm şimdi Reprise Records aracılığıyla 19 Haziran’da piyasaya sürülüyor.

 

Albümden 5 şarkı (Love Is A Rose, Homegrown, White Line, Little Wing ve Star Of Bethlehem) ilerleyen yıllarda Young’un diğer albümlerinde yer almıştı.

Fakat yeni paylaşılan “Try” da dahil diğer 7 şarkı daha önce hiç duyulmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Albümün piyasaya sürüleceğini doğrulayan Young şunları söyledi:

Özür dilerim. Homegrown albümü, Harvest’tan birkaç yıl sonra sizlerle buluşmalıydı. Bu albüm, bir aşk macerasının üzücü yanı. Verdiği hasar. Gönül yarası. Albümü dinleyemiyordum bile. Devam etmek istedim. Bu yüzden albümü kendime sakladım; mahzene, rafa, zihnimin derinliklerinde bir yere kaldırdım… ama sizle paylaşmam gerekirdi. Aslında güzel bir albüm. İlk başta zaten bu yüzden yapmıştım.

Hayat bazen can yakabiliyor. Ne demek istediğimi biliyorsunuz. Albüm kurtarıldı. 1974’te ve 1975 başlarında orijinal bir ana banda analog olarak kaydedildi, John Hanlon’un gösterdiği sevgi ve özen sayesinde onarıldı.

Bazı şarkılarda Levon Helm, bazılarında da Karl T. Himmel bateri çalıyor. Bir şarkıyı Emmylou Harris söylüyor. Homegrown bir hikaye, bugüne kadar hiç yayımlanmamış ve duyulmamış birkaç akustik solo parça ve Ben Keith (gitar), Tim Drummond (bas), Stan Szelest (piyano) gibi arkadaşlarımın grubuyla çaldığımız bazı harika şarkıları içeriyor. Her neyse, 2020’de karşınıza çıkacak, arşivimizden bu on yılda piyasaya sürülen ilk şey. Geçmişi taşıdığımız 2020’nin keyfini bizle birlikte çıkarın.

Piyasaya sürülen bu kayıt, Young’ın 1980’ler ortasına ait materyaller etrafında şekillenen yeni arşiv albümünü duyurmasının ardından geldi.

Road of Plenty’nin 2021’de çıkması planlanıyor ve albüm, Young’un kendi grubu Crazy Horse’la 1986 ABD turnesi esnasında yaptığı müzikle birlikte Saturday Night Live’da performans sergilediği grupla kaydettiği şarkıları içerecek.

 

NME

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

 

DAHA FAZLA HABER OKU