Türkiye'den İsrail'e koronavirüsle mücadele için İncirlik üzerinden tıbbi malzeme sevkıyatı

Türkiye koronavirüs salgını nedeniyle sürdürdüğü insani yardım diplomasisi kapsamında İsrail'e tıbbi malzeme satışı yapılmasını onayladı

İsrail hükümeti ülkedeki Kovid-19 vakası sayısının 10 bini aştığını, hastalıktan ölenlerin sayısının da 93'e çıktığını duyurmuştu (AP)

Türkiye koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştirdiği insani yardım diplomasisi kapsamında İsrail’e tıbbi malzeme satmaya karar verdi. 

Bloomberg'in haberine göre Türkiye, Gazze Şeridi’nden Kudüs’ün statüsüne kadar birçok konuda anlaşmazlık yaşadığı İsrail’e tıbbi malzeme satışı gerçekleştirecek.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sevkıyatın ağız maskesi, eldiven ve koruyucu elbiseleri içermesi bekleniyor.

Bloomberg'e konuşan üst düzey bir Türk yetkili Ankara'nın benzer bir sevkıyatın İsrail işgali altındaki Gazze ve Batı Şeria’ya da yapılması beklentisi taşıdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen ay Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmüş ve Türkiye'nin Filistin'in koronavirüsle mücadelesini destekleyebileceğini söylemişti.

Bloomberg'e konuşan konu hakkında bilgi sahibi bir Türk yetkili, İsrail 'e ait kargo uçaklarının İncirlik Hava Üssü'ne sevkıyatı yüklemek üzere inmesinin beklendiğini söyledi.

Yetkili ayrıca Türkiye'nin önümüzdeki günlerde Filistin için tıbbi malzeme yardımı yapacağını da söyledi.

İddia: Türkiye anlaşmayı feshetti

İsrail Kanal 12 Televizyonunda yer alan iddiaya göre; Türkiye, Filistin'e aynı miktarda tıbbi malzeme ve ekipmanın yardım olarak gönderilmesi şartıyla, İsrail hükümeti ile yaptığı tıbbi malzeme satış sözleşmesini, İsrail'in şartı reddetmesi nedeniyle feshetti.

 

Independent Türkçe, Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU