Vegan aktivistler mezbahaya getirilen inekler için nöbet tutuyor

Kesimhanede son anlarını yaşayan hayvanlara sevgilerini gösteren gönüllüler, onlara aslında “bir rakamdan ibaret olmadıklarını” söylüyor

İngiltere’de bir mezbahada nöbet tutan vegan aktivistler, son anlarını yaşayan inekleri rahatlatmaya çalışıyor.

Foyle Gıda Grubu tarafından işletilen mezbahada aylık nöbetler tutan Leicestershire Hayvan Kurtarma adlı ekip, son dakikalarını geçiren hayvanlardan özür diliyor ve onlara sevgilerini gösteriyor.

Ekipte yer alan gönüllüler, grubun kurulduğu 2015 yılından bu yana inekler için 35 tören düzenledi. Melton Mowbray mezbahasının sahipleri de önceden bildirimde bulunmaları koşuluyla gönüllülerin ineklerle zaman geçirmesine izin veriyor.

Leicestershire Hayvan Kurtarma ekibinin kurucusu Dina Aherne, kendilerine ayrılan iki dakikayı inekleri “rahatlatmak” ve onlara aslında “bir rakamdan ibaret olmadıklarını” söylemekle geçirdiklerini söyledi.

“İneklerin yaşayan bir ruhları ve bilinçleri var” diyen Aherne’ye göre, pek çok vegan grubun başvurduğu şiddet içerikli eylemlerdense bu tür barışçıl gösteriler veganlıkla ilgili olumlu mesajı yaymanın en iyi yolu.

İngiliz Evening Standard gazetesine konuşan Aherne, “Markete gitmek ve reyonlardaki etin hangi süreçlerden geçtiğini düşünmemek kolay. Bu yüzden kitlelere, zevk alması 10 dakika süren o bifteğin eskiden bir yüze sahip olduğunu gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvanlara “sizi seviyoruz ve olanlar için üzgünüz” telkinlerinde bulunan grup ayrıca, yapılan uygulamayı, üzerinde “senin damak tadın = onların ölümü” yazılı pankartlarla protesto ediyor.

Leicestershire Hayvan Kurtarma ekibi, mezbahadaki rahatlatma çabalarının yanı sıra sosyal medya paylaşımlarıyla da insanları hayvanların iyiliği konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Yaptıkları eylemle kendilerinden söz ettiren grup, kendilerini “çiftlik hayvanlarının durumuna şahitlik eden, veganlığı savunan ve sevgiye dayalı bir taban hareketini teşvik eden dünya çapındaki bir grup ağı” olarak nitelendiren Kurtarma Hareketi’nin (Save Movement) bir parçası. 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU