Harry ve Meghan kraliyet ailesinden ayrılıyor, çok daha mutlu olacaklar

Sanırım bu karar birbirlerine ve oğulları Archie'ye olan sevgileriyle gelişti

Prens Harry ve Merghan Markle 19 Mayıs 2018'de evlenmişti (AP)

Kraliyeti bırakan asiller mi? İnanması zor ama gerçek. Onları suçladığımı söyleyemem. Biraz entelektüel tatminle beraber tasavvur edemeyeceğiniz kadar rahat, güvenli ve lüks bir hayat. Hiçbir zaman bir şey istemeniz gerekmeyecek. Saraylar. Hizmetkarlar. 7 gün 24 saat güvenlik. Yalnızca hayal edin. 

Yine de kraliyet görevlerini bırakmakta haklıydılar. Bir yerden başlamak gerekirse, aile onlara kayda değer bir rol veremeyecek kadar büyümüş durumda (Windsor soy ağacının daha uzak dallarını saymıyorum bile). Küçük kardeş olarak, William varis olacağı için yalnızca yedekte bekliyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sonra bir de biz varız, medya. Hep beraber uzun süredir hayatlarını cehenneme çeviriyorduk ve Harry henüz çok gençken Diana'nın hayatını kaybetmesi, onun kararlarını değerlendirirken asla göz ardı edemeyeceğimiz bir şey. Evet, Diana'nın ölümünde basının da payı vardı. Meghan da benzer şekilde (ve haklı olarak) bazı gazetelerin ona karşı yürüttüğü gözü dönmüş nefret kampanyasına itiraz etti.

Okuyucuların onun hakkındaki fikir yazıları altındaki yorumlarını okumak neredeyse imkansız: Alenen ya da beceriksizce gizlenmiş bir ırkçılık. Sindirmek zor, o da sindirmek istemiyor, zorunda da değil. Bu yorumcuların onların işine burnunu sokması, çarpıtmaları, saçma sapan karalamaları; gerçekten korkunç şeyler. İkili basına dava açıyor ne var ki bu gazeteleri yalnızca daha da vahşileştirecek. Kazanamazlar.

Bu durumda, VIII. Edward'ın 1936'da rest çekip “sevdiği kadınla evlenmek” için kraliyet görevlerini bırakmasından beri ilk defa kraliyetten feragat ettiler. Sanırım bu karar da birbirlerine ve oğulları Archie'ye olan sevgileriyle gelişti. Bence en basit haliyle, maruz kaldıkları istismarın aynını yaşaması ve bununla büyümesine izin veremediler. Garip törenlere katılıp, Buckingham Sarayı'ndaki bahçe partilerinde boş boş dolanmak buna değmez. Bir diğer kraliyet "stepne"si Prens Andrew'la olan tezatsa dikkat çekici. 
 


Bunun yerine cesur ve yerinde bir şey yapıyorlar. Kraliyet kurumunun onlara düşen minik parçasını modernize ediyorlar. Günümüzde monarşinin hayır işinde bulunmak ve bazı mühim davalar adına konuşma yapmak dışında yaptığı pek bir şey yok. Meghan ve Harry (özellikle de Meghan) yalnızca ünlü olmak için ünlü olduklarının, Meghan vakasında başarılı bir aktör olduğu için, meşhur insanlardan fazlası olmadıklarının farkına vardı.

Para konusunda dertleri olmayacak ve finansal olarak bağımsız olacaklar. Invictus oyunları ve belki de Kanada ve Güney Afrika'da (elbette Commonwealth ülkelerinde) bazı yeni projelerle meşgul olacaklar. Sussex Vakfı'nın çok sayıda arkadaşı olacak. Eğer içinde bulundukları tuzaklardan ve onlarla gelen statüden feragat ederlerse, artık yalnızca kendileri oldukları için ya da "uygun" kralliyet üyeleri olamadıkları için saldırıya uğramayacaklar. Kraliyet unvanları (His Royal Highness & Her Royal Highness) devam edecek mi? Veraset sırasındaki yerlerinden resmen feragat edecekler mi? Göreceğiz, ama şimdilik çok daha mutlu olacaklar.

 

Sean O'Grady'nin editöryal sebeplerle kısalttığımız yazısının başlığının tam hali şu şekilde: Harry ve Meghan kraliyet ailesinden mi ayrılıyor? Onları suçladığımı söyleyemem, çok daha mutlu olacaklar

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU