'Son 25 günde İdlib'de 50 bin kişi yerinden edildi, 100 sivil öldürüldü'

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü: Son dönemde rejim, Rusya ve İran destekli terörist grupların saldırısı sonucu 10 bin aile İdlib'i terk etmek zorunda kaldı

Fotoğraf: AFP

Suriye'deki Beşar Esad rejimi ve Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere yönelik bombardımanı sürüyor.

Yerel sivil toplum kuruluşlarından Suriye Müdahale Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bölgede Esad rejimi askerleri, İran destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya'nın saldırılarında son 25 günde 10 bin aileden oluşan yaklaşık 50 bin sivilin yerinden edildiği bildirildi.
 

01596954029806119.jpg
Fotoğraf: AFP


Aynı dönemde, İdlib'de 90, Hama'da 1 ve Halep'te 9 sivilin hayatını kaybettiği, ölenlerden 37'sinin çocuk olduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu güçlerin sivillerin geri dönüşlerini de engellemek amacıyla hastane, sivil savunma gibi yaşam merkezlerini vurduğu bilgisi paylaşıldı.
 

7728811305847543.jpg
Fotoğraf: AFP


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ağustos ayının başında BM Sözleşmesi'nin 97. maddesi uyarınca, İdlib'de BM destekli hastane ve okul gibi sivil altyapılara yönelik saldırıların soruşturulması kararı aldığını duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşmiş Milletler'in yaptığı açıklamaya göre saldırıların yoğun olduğu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı 1 milyonu aşmış durumda. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU