Suudi savaş uçakları Amerika'daki "Kızıl Bayrak" tatbikatına katılıyor

Suudi kuvvetleri tatbikatlara “Typhoon” uçak sistemiyle katılıyor / Fotoğraf: Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı

“Kızıl Bayrak” 2025 tatbikatı, “Suudi Kuvvetleri” ile birçok kardeş ve dost ülkeden muadillerinin katılımıyla ABD'deki Nellis Hava Üssü'nde başlatıldı.

 "Suudi Kuvvetleri"nin "Typhoon" uçak sistemi ile tüm hava, teknik ve destek ekipleriyle katıldığı tatbikatta, hazırlık seviyesinin ve muharebe verimliliğinin artırılması, ortak operasyonların yürütülmesi için operasyonel uyumun sağlanmasına yönelik çalışmaların koordine edilmesi amaçlanıyor.

Tatbikata katılan Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri grubunun komutanı Yarbay Halid el-Natifi, tatbikatın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en önemli tatbikatlardan biri olduğunu ve sonuçlarının tüm hava, teknik ve destek ekipleri için faydalarını en üst düzeye çıkarmak amacıyla geçtiğimiz aylarda hazırlandığını vurguladı.

Tatbikatın, katılımcı Suudi kuvvetlerinin hazırlık düzeyini ve mücadele verimliliğini artırmayı, hava görevlerini gerçekleştirmeyi ve ortak operasyonları yürütmek için operasyonel uyumluluğu sağlamaya yönelik çabaları koordine etmeyi amaçladığını belirtti.

Tatbikatta savunma ve taarruz amaçlı karşı hava operasyonları, yakın hava desteği ve muharebe, arama kurtarma dahil olmak üzere çeşitli uçuşlar gerçekleştirilecek.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU