Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Ancelotti'den Arda Güler açıklaması: İyi ve oynamaya hazır

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, son üç haftada görev vermediği milli futbolcu Arda Güler için "İyi ve oynamaya hazır." dedi.

Ancelotti, La Liga'nın 25. haftasında Santiago Bernabeu Stadı'nda Girona'yı 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İspanyol bir gazetecinin, son haftalarda forma şansı bulamayan ve Girona maçında ısınmaya bile gönderilmeyen Arda ile ilgili "Türk futbolcu ne durumda, fiziksel sorunu mu var, neden oynamıyor?" şeklindeki sorusu üzerine İtalyan teknik adam, "İyi ve oynamaya hazır." diyerek çok kısa bir cevap vermeyi tercih etti.

La Liga'da geride kalan 25 haftanın 16'sında oynayan ve 6 maçta ilk 11'de çıkan Arda Güler, Real Madrid'de toplamda 605 dakika süre aldı.

25 Şubat'ta 20 yaşına girecek olan Arda, Real Madrid'de bu sezon oynanan tüm maçlarda en fazla süre alan futbolcular sıralamasında 18. sırada yer alıyor.

Arda Güler, son olarak 5 Şubat'ta deplasmanda Leganes'e karşı oynadıkları maçta 76. dakikada oyuna girmişti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Fransa ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının X hesabından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonla görüştüğünü bildirildi.  

Açıklamada şöyle denildi: 

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Fransa ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı sonlandırmak, adil ve kalıcı bir barışın sağlanması için gayretlerini sürdürdüğünü, savaşan tarafları birkaç kez müzakere masasına getirebilmiş bir ülke olarak, barış görüşmelerine, ev sahipliği de dahil, katkıda bulunabileceğini, çatışmanın tarafı iki ülkeyi de dışlamayan bir müzakere sürecinin başlatılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinlilerin Mısır ve Ürdün ya da bir başka üçüncü ülkeye göç ettirilmesi planının kabul edilemeyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, iki NATO müttefiki ülkenin liderleri olarak yeni dönemde daha koordineli çalışma konusunda mutabık kaldılar."


Netanyahu: Yeni rejim güçlerinin Şam'ın güneyindeki bölgeye girmesine izin vermeyeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Suriye'nin güneyindeki işgalinin kalıcı olacağı mesajını verdi.

Askeri mezuniyet töreninde konuşan Netanyahu, Suriye'nin güneyindeki İsrail işgaline değinerek Şam'ın güneyinin tamamen askerden arındırılmasını talep ettiklerini söyledi.

Netanyahu, "Yeni rejim güçlerinin Şam'ın güneyindeki bölgeye girmesine izin vermeyeceğiz. Suriye'nin güneyinin tamamen askerden arındırılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin hazırlıklarını tamamladı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında yarın Galatasaray'la deplasmanda yapacağı derbi maçın hazırlıklarını tamamladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma, koordinasyon ve çabukluk hareketleriyle başladı. İdman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı.

Sarı-lacivertliler, antrenmanın ardından tesislerde kampa girdi.


Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah lideri Nasrallah için cenaze töreni düzenlendi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesinde, 27 Eylül'de İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve birkaç gün sonra yine İsrail saldırısıyla yaşamını yitiren halefi Haşim Safiyyuddin için geniş kapsamlı bir cenaze töreni düzenlendi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Kamil Şamun stadyumunda "Ahde bağlıyız" sloganıyla düzenlenen cenaze törenine, Lübnan'dan ve yurtdışından yüzbinlerce kişi katıldı.

Törenin yapıldığı stadyum saatler öncesinde doldurulurken, Kuran-ı Kerim kıraatı ve ilahilerin yanı sıra Nasrallah ve Safiyyuddin için şiirler okundu.

Cenazelerin stadyuma girişinden kısa bir süre sonra İsrail'e ait 4 savaş uçağı törenin yapıldığı bölge üzerinden uçuş yaptı. Cenazeye katılanlar "İsrail'e ölüm" sloganıyla tepki gösterdi.

İsrail ordusu 27 Eylül'den Lübnan ile 27 Kasım'da yapılan ateşkes anlaşmasına kadar, Dahiye'ye şiddetli saldırılar düzenlemişti.

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, 27 Eylül'de yine Dahiye bölgesinde İsrail ordusunun düzenlediği şiddetli bombardımanla hedef alınmıştı.

Nasrallah'ın kuzeni ve halefi olarak bilinen Haşim Safiyyuddin ise 3 Ekim'deki İsrail saldırısına hedef olmuştu.


Borsa İstanbul'daki fiyat hareketlerine ilişkin soruşturma başlatıldı

BIST 100 endeksindeki sert düşüşün ardından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) inceleme başlatmıştı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Borsa İstanbul'daki olağanüstü fiyat hareketlikleri üzerine yanıltıcı haber yapan ve yayan kişiler hakkında soruşturma başlattı.

21 Şubat Cuma günü SPK de, Borsa İstanbul pay piyasasında yaşanan "olağanüstü" fiyat hareketleri hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

SPK'den yapılan açıklamada, "Kurulumuzca BİST pay piyasasında yaşanan olağanüstü fiyat hareketlerine yönelik inceleme başlatılmıştır. Kurulumuz ve Borsa İstanbul A.Ş. tarafından tüm kurumların işlemleri inceleme altına alınmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.


Irak'ta eski Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için sembolik cenaze töreni düzenlendi

Lübnan'da 27 Eylül 2024'te İsrail hava saldırısında öldürülen eski Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için Irak'ın başkenti Bağdat'ta sembolik cenaze töreni düzenledi. Törene katılanlar, Nasrallah ve Iraklı Şii dini merci Ali es-Sistani posterleri yanı sıra Irak, Filistin, Lübnan bayrakları ile Haşdi Şabi ve Hizbullah flamaları taşıdı.


Yavaş’tan, İmamoğlu hakkında “sahte diploma” soruşturması başlatılmasına ilişkin açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Genç Akademi Bahçelievler'in açılışında konuşma yaptı.

Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "üniversite diplomasının sahte olduğu" iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçu iddiasıyla soruşturma başlatılmasına ilişkin, "Biz de basından duyduk. Gelişmeleri hep beraber izleyelim" dedi.


Bahçeli, 8. AK Parti Olağan Büyük Kongresi'ne özel çiçek aranjmanı gönderdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin bugün Ankara'da yapılacak olan 8. Olağan Büyük Kongresi'ne; 1071 adet gülün Malazgirt Zaferi'ni, 1453 adet karanfilin İstanbul'un Fethi'ni, Türk bayrağı çerçevesi ile birlik ve dayanışmayı, 23 beyaz orkide ile AK Parti'nin 23 yıllık yönetimini temsil ettiği özel bir çiçek aranjmanı gönderdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AK Parti'nin Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak 8. Olağan Büyük Kongresi'ne özel bir çiçek aranjmanı gönderdi. MHP'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, AK Parti 8’inci Olağan Büyük Kongresi’ne milli birlik ve kardeşliği simgeleyen özel bir çiçek aranjmanı göndermiştir. Bu anlamlı armağan 1071 adet gül ile Malazgirt Zaferi’ni,1453 adet karanfil ile İstanbul’un Fethi’ni, Türk Bayrağı çerçevesi ile birlik ve dayanışmayı, 23 beyaz orkide ile AK Parti’nin 23 yıllık yönetimini temsil etmektedir. Sayın Genel Başkanımızın bu takdiri, güçlü Türkiye inancımızın ve birlik ruhumuzun en anlamlı ifadesidir.


İsrail, dün salıverilmesi gereken Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını askıya aldı

İsrail, Hamas ile esir takasının yedinci turunda dün salıverilmesi gereken Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını askıya aldığını açıkladı.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının ertelendiği bildirildi. Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki diğer İsrailli esirlerin teslim edilmesi ve teslimlerin törensiz yapılması garanti altına alınana kadar Filistinli esirlerin serbest bırakılmayacağı duyuruldu. Kararın Hamas'ın "İsrailli esirleri küçük düşüren törenler ve onları propaganda amacıyla kullanması" sebebiyle alındığı iddia edilerek Hamas'ın anlaşmayı ihlal ettiği öne sürüldü. Serbest bırakılması beklenen esir sayısı ise 602 olarak telaffuz edildi. Hamas'a bağlı Esirler Medya Ofisinden yapılan açıklamada da, İsrail'in 151'i müebbet ve ağır hapis cezasına çarptırılmış 620 Filistinli esiri serbest bırakacağı duyurulmuştu.


Saadet Partisi lideri Arıkan: İslam dünyası, Gazze Barış Gücü'nü kurmalı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi'nde, toprağı bereketli, sanayisi güçlü, gençleri çalışkan olan Adana'nın cennet gibi bir şehir olduğunu belirtti. Arıkan, İslam dünyasının Gazzelilerin yanında durması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

Ne acı ki Trump da Netanyahu da tahriklere devam ediyor. Biz bu pervasızlıklarını, kırk parçaya bölüp yumuşak lokma haline getirmeye çalıştıkları İslam dünyasından aldıklarını çok iyi biliyoruz. Gelinen noktada bizim bir teklifimiz var arkadaşlar. Gazze, Gazzelilerindir, bunu kabul etmemiz gerekir. Gazzelilerin yanında İslam dünyası olarak durmak zorundayız. Bu sebeple buradan İslam dünyasına çağrıda bulunmak istiyorum. Gazze'yi imar edecek olan ülkeler İslam ülkeleri olmalıdır. Gazze'nin güvenliğini sağlamak için derhal İslam ülkelerinin içinde bulunduğu Gazze Barış Gücü'nü kurmamız gerekir. Başka bir çaresi yok bu işin. İsrail ancak güçten anlar. Bu barış gücünde başta soykırım davasını açan şu anda yaptırımla tehdit edilen Güney Afrika Cumhuriyeti olmak üzere soykırım ve işgal karşıtı tüm ülkeler bulunmalıdır.


Mardin'de iki aile arasında silahlı kavga: 3'ü ağır, 10 yaralı

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde, iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 3'ü ağır 10 kişi yaralandı. Kırsal Gökçe Mahallesi'nde iki ailenin fertleri arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3'ü ağır 10 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, kavgaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.


İddia: Mesut Özil ve Sinan Akçıl, AK Parti MKYK'da yer alacak

AK Parti'nin 8. Olağan Büyük Kongresi yarın yapılacak. Öte yandan AK Parti MKYK'ya girecek isimler de kulislerde konuşulmaya başlandı. Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan'dan tv100'de katıldığı yayında, spor dünyasından Mesut Özil ve sanat dünyasından Sinan Akçıl'ın AK Parti MKYK'da yer alacağını söyledi. Burhan ayrıca; Osman Gökçek, Derya Ayaydın, Emre Cemil Ayvalı, Bülent Turan, Mevlüt Çavuşoğlu, Kürşat Zorlu'nun da MKYK'ya gireceğine dair bilgilere ulaştığını belirtti.


3 milletvekili AK Parti'ye geçiyor

İYİ Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, Konya Milletvekili Ünal Karaman ile bugün Gelecek Partisi’nden istifa eden Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun'un bugün yapılacak kongrede AK Parti'ye katılacağı belirtildi. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre; Ensarioğlu'nun CHP’ye katılmasına parti içerisinde karşı çıkan birkaç milletvekili olduğu ve bu yüzden CHP’ye katılmadığı öğrenildi. Ünal Karaman da, İYİ Parti’den ayrılmış ve bir süredir bağımsız olarak görev yapıyordu. Gelecek Partisi kurucularından olan Anayasa Profesörü Serap Yazıcı Özbudun ise akşam saatlerinde partisinden istifa etmişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU