DEM Parti Sözcüsü Doğan: Öcalan hazır, devlet hazır mı?

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Abdullah Öcalan'la yapılan görüşme sonrası olası çözüm sürecine dair açıklamalar yaptı

Açıklamasında öncelikle TUSAŞ'a yönelik saldırıyı kınadıklarını ve manidar bulduklarını yineleyen Doğan; Ömer Öcalan'ın yaptığı görüşmeye ilişkin bilgiler verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öcalan'ın mesajını hatırlatan Doğan şunları söyledi:

3 satır 3 cümle gibi görünen bu mesaj, kendi içinde pek çok mesajı barındırıyor. Birincisi tecridin devam ettiğini bizatihi kendisi ifade ediyor. İkincisi koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi bir zemine çekecek teorik ve pratik gücü olduğunu söylüyor. İmralı hazır, Sayın Öcalan hazır. Peki devlet hazır mı? 

Buradan soruyoruz DEM Parti olarak. Demokratik siyaset hazır, Sayın Öcalan da hazır, bu koşulları oluşturmaya tecridi ortadan kaldırmaya Kürt meselesini demokratik çözümü için hukuki ve siyasi zeminini oluşturmaya devlet hazır mı? Sıra bu çağrıyı yapan ve çağrıyı destekleyenlerde. Söz söylendi bir kere artık bu sözü hayata geçirme zamanı. Ötelenemez ertelenemez geciktirilemez bir söz söylendi. Söylenen sözün kritik olduğunu, önemli olduğunu biliyoruz, görüyoruz ve duyuyoruz. Ama gereklerini de yerine getirmek konusunda tarihsel sorumluluğumuz gereği tekrar bir çağrıda bulunuyoruz.

Ayşegül Doğan ayrıca, Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili spekülasyonlara da dikkat çekerek şöyle konuştu:

Yine kendisinin sağlık durumuyla ilgili birtakım spekülatif haberleri hep beraber takip ediyoruz. Bunu da tarihsel sorumluluğumuz gereğiyle kamuoyu ile açık bir biçimde paylaşmak isteriz. Sayın Öcalan’ın sağlığı yerinde. Bu konuda yapılan spekülasyonlar tamamen maksatlıdır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU