Netanyahu: Hizbullah İsrail'e yönelik büyük bir 'işgal' hazırlığındaydı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu / Fotoğraf: AFP

İsrail Başbakanı Binamin Netanyahu, dün, Fransa medyasına yaptığı açıklamada, İsrail’in Hizbullah'ın kendisine yönelik füzeler ve yeraltı tünelleri aracılığıyla 4x4 araçlarla saldırma planını ortaya çıkardığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netanyahu C-News ve Europe 1'e yaptığı açıklamada, “Eğer plan başarılı olsaydı Hizbullah, İsrail’e, Hamas'ın 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail'in güneyine gerçekleştirdiği ve daha önce eşi ve benzeri görülmemiş saldırıdan daha fazla zarar verecekti” ifadelerini kullandı. C-News ve Europe 1 televizyonları tarafından aktarıldığına göre Netanyahu “Sınıra yüz ila iki yüz metre mesafede İsrail'i işgal etmek için hazırlanan tüneller bulduk. Bu 7 Ekim saldırısından bile daha büyük bir saldırı olurdu. 4x4 araçlar, motosikletler ve roketlerle bir istila planlıyorlardı” diye konuştu.

Netanyahu bu ayın başlarında Fransa’da yayınlanan Le Figaro gazetesine verdiği demeçte İsrail ordusunun Hizbullah'ın silah depolarında gelişmiş Rus yapımı askeri teçhizat bulduğunu açıklamıştı. Fransız Haber Ajansı AFP'nin Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlarına dayandırdığı haberine göre İsrail'in geçen ay kara birliklerini sınır ötesine göndermesinden önce Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarının arttırmasından bu yana şimdiye kadar en az bin 552 kişi öldü. Ancak gerçek rakamın daha yüksek olabileceği düşünülüyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU