Yılan hikayesine dönen Marvel filmi 2025 takviminden de çıkarıldı

İki yönetmen ve pek çok senarist eskitti

2004 yapımı Blade: Trinity'de başroldeki Wesley Snipes'a Ryan Reynolds (sağda) ve Jessica Biel (solda) eşlik etmişti (New Line Cinema)

Marvel'ın yılan hikayesine dönen Blade filmi bir kez daha ertelendi.

Disney, Mahershala Ali'nin başrolünü oynadığı sorunlu vampir filmini 2025 vizyon takviminden tamamen çıkardı.

Önceki güncellemeye göre Blade, 7 Kasım 2025'te vizyona girecekti. Bunun yerine, Predator serisinin yeni filmi Predator: Badlands, o tarihte izleyiciyle buluşacak.

Mahershala Ali canlandıracak

Marvel Studios'un patronu Kevin Feige, 2019'da San Diego Comic-Con'da kalabalığı şaşırtarak Oscar ödüllü aktör Mahershala Ali'nin Blade'de rol alacağını duyurmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blade, Marvel ve Feige için uzun süredir sorun yaratıyor. 

Son olarak haziranda, sinemacı Yann Demange'in uzun süredir üzerinde çalıştığı projeden ayrıldığı ve Blade'in yönetmen koltuğuna oturması için yeni bir sinemacı arayışında olduğu duyurulmuştu.

Demange, projeden ayrılan ikinci yönetmen olmuştu. Blade, 2022 sonbaharında prodüksiyona girmeye hazırlanırken, 2020 yapımı Mughal Mowgli'yle (Mogul Mowgli) tanınan yönetmen Bassam Tariq yaratıcı farklılıklar nedeniyle filmden ayrılmıştı.

Marvel için Fantastik Dörtlü'yü (The Fantastic Four) kaleme alan 39 yaşındaki Amerikalı senarist Eric Pearson, projenin son taslağı üzerinde çalışıyor.

Daha önce Michael Green, Stacy Osei-Kuffour, Michael Starrbury, Beau DeMayo ve Nic Pizzolatto'nun da aralarında bulunduğu en az 5 yazar, filmin senaryosunu üstlenmişti.

Pandemi ve grevler de etkiledi

Filmin prodüksiyonu hem koronavirüs pandemisi hem de senaristlerin grevi nedeniyle ertelenmişti.

Blade'in ilk olarak 3 Kasım 2023'te vizyona girmesi planlanmıştı. Dolayısıyla bu gecikme filmin iki yıldan fazla gecikmesine neden oldu.


Independent Türkçe, IndieWire, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU