İki Oscarlı oyuncunun ilk filmi 25 yıl sonra izleyiciyle buluşuyor

11 Eylül olaylarının ardından rafa kaldırılmıştı

Mahershala Ali, filmde oynadığı dönemde New York Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi alıyordu (Cinema Collet)

Oscarlı aktör Mahershala Ali'nin başrolde yer aldığı ilk film, yaklaşık 25 yıl arafta kaldıktan sonra nihayet vizyona giriyor.

Ali, yönetmen Dan Klein'ın senaryosunu da kaleme aldığı Taste the Revolution adlı sahte belgeselde, devrimci bir lideri canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetici yapımcı olarak görev yapan Colin Trevorrow'un, prömiyeri 19 Ekim'de New Orleans Film Festivali'nde yapılacak projede küçük bir rolü de bulunuyor.

Çekimleri 2001'de tamamlanan ancak 11 Eylül olaylarının ardından rafa kaldırılan Taste the Revolution için yapılan çekimler, kısa süre önce ortaya çıkarıldı ve filmin kurgusu nihayet tamamlandı.

Hikaye, Ali'nin canlandırdığı devrimci Mac Laslow'un, dünyayı değiştirmek ve aynı zamanda biraz stres atmak isteyen bir dizi genç yetişkini bir araya getiren bir Dünya Zirvesi'ne başkanlık edişini kayda alan iki yönetmene odaklanıyor.

Ali'nin canlandırdığı Laslow, fragmanda "Her büyük hareketin bir lideri olmuştur" diyerek ekliyor: 

Martin Luther King, Malcolm X, Musa.


Görüntülerin ilerleyen kısımlarında Ali'nin oynadığı karakter, tutkuyla haykırıyor: 

Sahip olduğum her şeyi bu devrime yatırdım.

Klein, Taste the Revolution'ın senaryosunu 1999'da Trevorrow ve Brandon Krueger'la birlikte kaleme almıştı. Proje ayrıca Klein'ın ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesine de işaret ediyor.

"11 Eylül dünyayı kalıcı olarak değiştirdi"

Maury Loeb, David Linke ve Kevin Linke projenin prodüktörlüğünü üstlenirken, yönetici yapımcılar arasında Ali, Klein, Trevorrow ve Phil Cohen yer alıyor. 

Filmin oyuncu kadrosunda Ali'ye Alexander Bilu, Jeremy Dubin, Jen Nails ve Jeremy Beiler eşlik ediyor.

Klein yaptığı açıklamada, "Prodüksiyon tamamlandıktan kısa bir süre sonra 11 Eylül dünyayı kalıcı olarak değiştirdi ve filmimiz anında son gelişmelerden habersiz bir dönem filmi gibi geldi, biz de onu gömdük" dedi.

10 buçuk yıl sonra başrol oyuncumuz Mahershala Ali, Ay Işığı'yla (Moonlight) ilk, iki yıl sonra da Yeşil Rehber'le (Green Book) ikinci Oscar'ını kazandı. Projeden görüntüleri onunla paylaştım ve hemen arayıp filmi bitirmemiz gerektiğini söyledi.

Taste the Revolution'ın çekimlerinden bu yana geçen sürede Ali, Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi (The Curious Case of Benjamin Button), Predators ve Dünyayı Ardında Bırak (Leave the World Behind) gibi filmlerde rol aldı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU