Deadpool & Wolverine'den bir rekor daha

Geçen senenin gişe canavarını geride bıraktı

Deadpool & Wolverine, bu yıl Ters Yüz 2'den (Inside Out 2) sonra milyar dolarlık kulübe katılan ikinci film (Walt Disney Studios Motion Pictures)

Deadpool & Wolverine, yeni bir rekora imza attı. 

Marvel Studios ve Disney ortak yapımı süper kahraman macerası, ABD gişesinde Barbie'yi geçerek tüm zamanların en çok hasılat yapan filmleri listesinde 12. sıraya yükseldi.

Disney'in son hamlesi işe yaradı

Disney'in filmin gösterim süresi bitmeden önce son bir hamleyle, ABD çapında 990 olan salon sayısını 1500'e çıkarmasının ardından Deadpool & Wolverine, hafta sonu 679 bin dolar daha hasılat elde etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ryan Reynolds ve Hugh Jackman'ın başrolleri paylaştığı film, pazar gününü ABD'deki toplam hasılatını 636,3 milyon dolara yükselterek kapattı.

Yönetmen koltuğunda Greta Gerwig'in oturduğu komediyse 636,2 milyon dolar kazanmıştı. Ancak Barbie, dünya çapında elde ettiği 1,446 milyar dolarlık hasılatla halen Deadpool üçlemesinin üzerinde yer alıyor.

Aile dostu film, küresel gişede tüm zamanların en çok hasılat yapan filmleri listesinde 15 numarada yer alıyor.

Deadpool & Wolverine de aynı şekilde dünya çapında bir sansasyon yarattı ve tüm zamanların en çok hasılat yapan +18 filmi oldu. Bu hafta sonu itibariyla filmin küresel hasılatı 1,336 milyar dolar.

Marvel Sinematik Evreni filmleri arasında 7. sırada

Deadpool & Wolverine, Marvel Sinematik Evreni'ndeki 31 film arasında, dünya çapında gişede 7. en yüksek hasılatı elde eden yapım oldu.

Aksiyon ve komediyi harmanlayan film, ABD'de 652,9 milyon dolar, dünya genelindeyse 1,694 milyar dolar hasılat elde eden Ters Yüz 2'nin (Inside Out 2) ardından 2024'ün en kazançlı ikinci yapımı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU