AK Parti ve DEM Partili vekillerden Şenyaşar ve Yıldız ailelerini barıştırmak için taziye ziyareti

"Biz sadece görevimizi, sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz"

Fotoğraf: X

Şanlıurfa Suruç’ta 14 Haziran 2018’de, o seçimlerde milletvekili seçilen AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışması sırasında Şenyaşar ailesine ait dükkanda başlayan ve Suruç Devlet Hastanesi’nde devam eden olaylarda Hacı Esvet Şenyaşar (66), oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayla ilgili görülen davanın önceki günkü (18 Ekim) duruşmasında davanın dört tutuklu sanığı da tahliye edilmişti. Saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, Enver Yıldız ve Mekail Şimşek de tahliye edilmişti.

Önder ile Türk aileleri ziyaret etti

DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile DEM Partili Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Şanlıurfa Suruç’a giderek önce AK Partili geçen dönem milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yine bugün Suruç’a giden AK Partili TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ile AK Parti milletvekili ve eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de Yıldız ailesinin taziye ziyaretinde bulundu.

Önder, Şenyaşar’ların evinde konuştu: Bir yere bağlamak gerekiyor

Önder ile Türk, daha sonra, Şenyaşar ailesinin, 2018’deki saldırıda babası ile iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar’ın tahliyesi sonrası 6 yıl 4 ayın ardından kurduğu taziye çadırını ziyaret etti ve Şenyaşar’ların evine gitti.

Önder, Şenyaşar ailesinin evinde şunları söyledi:

“Sonucu tamamen annenin direnişi. Bu kadar sahiplenilen başka bir şey olmadı. Herkesin vicdanına seslendi bu büyük zülüm. Diğer muhalefet anneyi ziyaret ederek bu konuda adım attı.

Tanış olmadan, birbirine dokunmadan acılar sözde kalıyor. Ölüm de zulüm de laf gibi geliyor. Anne, abide bir duruş sergiledi. Bir dayanışma oluştu.

Fakat bir yere de bağlamak gerekiyordu. Sağ olsun Ahmet Ağabey (Türk) önümüze düştü. Bir yere getirdik. Allah başta aileden, anneden razı olsun. Biz sadece görevimizi, sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.

Kimsenin adına ahkam kesmek olmaz. Ahmet Ağabey de ben de parti de; hem anne hem Ferit (Şenyaşar) siz hangi noktada iseniz biz de o noktadayız. Siz neye evet derseniz biz onun için uğraşacağız. Sizin yüzünüzü ekşitecek, içinize sinmeyecek hiçbir şeyin içinde biz de yokuz. Bu coğrafyada Kürt’sen, Kürt’le kardeşlik dayanışma gösterirsen sistem gün yüzü göstermez.

Sonsuza kadar sürmüş bir savaş, çatışma da yok. Şu (görüntü kaydı alan) telefonları bir kapatalım.”

Yıldız: Ailem ve şehrim adına teşekkür ederim

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Önder ile Türk’ün kendilerine yaptığı ziyareti X hesabından şu mesajla paylaştı:

“Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk ve DEM Parti İstanbul Milletvekili TBMM Başkanvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder bizleri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Kendilerine ailem ve şehrim adına teşekkür ederim.”

Ferit Şenyaşar: Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk e Şenyaşar ailesi olarak teşekkür ediyoruz

Şenyaşar ailesinden DEM Parti milletvekili Ferit Şenyaşar, ziyaretin ardından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Değerli halkimıza, Bugün basına da yansıyan İçinde TBMM Başkan vekilimiz sayın sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanımız sayın Ahmet Türk ün içinde olduğu heyet Urfa’ya gelerek her iki aileyi de ziyaret etmişlerdir.

Şenyaşar ailesi olarak bizim talebimizle, aileler arasında husumetin son bulması ve bir daha asla böylesi durumların yaşanmaması adına çabaları için Sayın Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk e Şenyaşar ailesi olarak teşekkür ediyoruz.


Independent Türkçe, Serbestiyet

DAHA FAZLA HABER OKU