Yahudi aktör, antisemitik ifadeler kullanan Mel Gibson'ı savundu

Britanyalı oyuncu "Bence film çekmeyi hak ediyor" dedi

Mel Gibson ve Andrew Garfield (AFP)

Andrew Garfield, Savaş Vadisi'nde (Hacksaw Ridge) kendisini yöneten Mel Gibson'la birlikte çalışmayı savundu.

Britanyalı oyuncu Garfield, Gibson için bir tür geri dönüş olan 2016 yapımı savaş filminde rol almıştı. Oyuncu-sinemacı, ırkçı, antisemitik ve homofobik yorumlar da dahil olmak üzere bir dizi skandal sonucunda Hollywood'da kara listeye girdikten sonra Savaş Vadisi'yle En İyi Yönetmen dalında Oscar'a aday olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni romantik drama Son Ana Kadar'da (We Live in Time) Florence Pugh'la başrolleri paylaşan Garfield, Gibson'ın yönettiği filmde yer alma kararı hakkında konuşarak "Kendisini güzel bir şekilde iyileştirmek için çok emek verdi" dedi.

Garfield, People'la röportajına şöyle devam etti:

Tanrı'ya şükür bunu yaptı. Çünkü o inanılmaz bir sinemacı ve bence film çekmeyi hak ediyor. Hikaye anlatmayı hak ediyor çünkü çok, çok büyük, şefkatli bir yüreğe sahip.

Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi (The Passion of the Christ) ve Cehennem Silahı'nın (Lethal Weapon) devam filmlerini hazırlayan Gibson, 2006'da alkollü araç kullanma şüphesiyle gözaltına alınmış ve bir polis memuruna antisemitik sözler söylemişti. Sonrasında yorumların "bir delilik anında ağzından kaçtığını" iddia ederek söyledikleri için özür dilemişti.

Polis raporuna göre Gibson, memura Yahudi olup olmadığını sorarak şöyle demişti:

Lanet Yahudiler. Dünyadaki tüm savaşlardan Yahudiler sorumlu.

O dönem Gibson, "herhangi bir antisemitik fikri aklından geçiren veya dile getiren kimsenin hiçbir bahanesi yok ve buna hiç tolerans gösterilmemeli" demişti.

Yahudi olan Garfield, Savaş Vadisi'ne katılmadan önce Gibson'la "derin ve önemli konuşmalar" yaptığını söyledi. Cehennem Silahı'nın yıldızını "derin empati kurabilen biri" diye niteledi ve işbirliğinin kendisine "çok şey" öğrettiğini belirtti.

İnsanların iyileşebildiğini öğrendim. İnsanların değişebildiğini, yardım alabildiğini öğrendim. Herkesin saygıyı hak ettiğini öğrendim. İnsanların ikinci, üçüncü, dördüncü şansı hak ettiğini de. Hiçbirimizin hatasız olmadığını.

2014'te antisemitik yorumları hakkında konuşan Gibson şöyle demişti:

Gereken her şekilde, defalarca hatamı kabul ettim, o yüzden bu sorunun hâlâ sorulması biraz… Öyle hissettikleri için üzgünüm ama yapmam gerekeni yaptım.

Gibson, Temmuz 2021'de Donald Trump'a selam verirken görüntülendiği bir videonun ardından eleştirilmişti.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU