Ümraniye Belediyesi de 'hayvanları çaldılar' dedi: Hayvan severler bakımsız hayvanları barınaktan çıkarmıştı

Hayvanlara kötü muamele ve katliam iddialarıyla gündeme gelen Ümraniye Belediyesi'ne bağlı Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevine dair Ümraniye Belediye Başkanından "Hayvanları çaldılar" açıklaması geldi

Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'ndeki köpekler

Fotoğraf: X

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevinden yasa dışı yollarla 151 köpek ve 144 kedinin çalındığını belirterek, "Nerede olduğunu bilmiyoruz. Özellikle kuduz şüphesiyle gözlem altında tutulan ve sahiplendirilmesi yasak olan tehlikeli ırklar, toplum sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır." dedi.

Pazar günü barınak ziyaretine ilk olarak art arda 5 aracın geldiğini belirten Yıldırım, "Araçlardan inen insanların çoğunun içi dolu sırt çantaları mevcuttu. Bunlar çekilen görüntülerde görülmektedir. Açık kedi barınağının etrafında hiçbir belediye görevlisi yokken bir müddet bekleyip sonra 'Ölü hayvanlar var' diye bağırarak, işleme başlıyorlar. Olay sırasında, veterinerlerimizin onayıyla gömülmesi planlanan 4 kedi ölüsü barınaktan dışarı çıkarılıp ve sosyal medyada kasıtlı olarak yanlış anlaşılmalara yol açacak şekilde paylaşımlar yapılıyor. Barınağımızın büyük emeklerle verdiği hizmetler, bu tür yanlış ve provokatif bilgilendirmelerle gölgelenmeye maalesef çalışılmaktadır. Biz, bu gerçeği değiştirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

Öte yandan belediyemizin itibarını zedeleyici tutum ve davranış içine giren ve devlet malına zarar vererek, tedavisi devam eden hasta hayvanları ve de hastalık taşıyan hayvanları yerinden ederek, onların canına kasteden bu güruhu, vandalları şiddetle kınıyorum. Ayrıca bu fütursuzca eylemleri yetmezmiş gibi aynı tutum ve davranışlarını sosyal medyaya taşıyarak sahte hesaplarla algı operasyonları yapan, şahsıma, kurumuma olmadık hakaret ve ifadelerde bulunanlar hakkında yargı yoluna gideceğimizi sözlerimin başında ifade etmek istiyorum.

Arbede sırasında kesici aletle yaralanan bir zabıta personelin hastanede tedavi altına alındığını öne sürdü.

Hayvan hakları savunucuları ne diyor?

Barınaktaki kafeslerde birçok ölü kedi bulduklarını anlatan gönüllüler, hala yaşayan, özellikle yavru hayvanların sağlık durumlarının kötü olduğunu, bazılarının körleştiğini ve ısınmak için ölen kedilerin üzerinde yatar vaziyette olduğunu belirtti.

Barınaktaki vahşeti kayda alan Ümraniye Kent Savunması Sözcüsü Bulut Can Okuducu ise kimliği belirsiz bir kişinin yaşam hakkı savunucularına bıçak çektiğini belirtti. Okuducu, "Biz zaten belirli aralıklarla bu barınağa gidiyoruz. Arkadaşlarımız hayvanların öldüğünü fark ediyorlar. Bugün de yoğun bir kalabalıkla gidince toplu şekilde içeriye girdik. Kapılar açılınca içeride dehşet verici görüntüyle karşılaşıldı. Onlarca ölmüş kedi, onlarca ölmek üzere kedi ve köpek. 50-100 arası ölmüş kedi vardı" diye konuştu.

Barınağa gidenler arasında yer alan şarkıcı Seren Serengil şunları söylemişti:

Üzgünüm pazar pazar yayınlamak durumunda kalıyorum ama biz bu barınakları gönüllülerle birlikte artık takibe aldık, almak zorundayız. Burası da Ümraniye Belediyesi, AKP’ye ait. Yine burada da katliam var. Bu barınağı da boşaltıyoruz. Sakın hayvanları yok etmeyin, hepsinin kaydı var. Yarın gelip alacağız. Tüm gruplar, gönüllüler yönlenelim…

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU