CHP lideri Özel: Milletin cebinden kapkaç yapmaya kalktılar, suç üstü yakaladık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kredi kartlarından yıllık 750 TL vergi alınmasını da öngören Savunma Sanayii Destekleme Fonu teklifinin ertelenmesini değerlendirdi

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, Dünya Gıda Günü dolayısıyla "Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansı"nda açıklamalar yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel, "Türkiye’nin en karlı bankaları dururken parayı nakit avanstan geçinmeye muhtaç o insanların cebine el atmayın dedik. Milletin cebinden kapçak yapmaya kalkerken suç üstü yakaladık onları!" dedi.

Kredi kartlarından yıllık 750 TL vergi alınmasını da öngören Savunma Sanayii Destekleme Fonu teklifinin ertelenmesine ilişkin konuşan Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

Erdoğan suç üstü oldu. İsrail için yaptığımız toplantıda söyledikleri 10 yıl gizli. Söylemedikleri şu: Erdoğan’ın söylediklerine işaret eden hiçbir somut veri yok. Milleti korkutup, sefalet içindeki millete ‘İsrail saldıracak işsizliği unut’ dedi. Bunla da yetinmediler ‘hadi biraz para ver. İsrail’e karşı savunma sanayini güçlendirelim’. Savunma Sanayi’ye 180 milyar para aktarıldı geçen sene. Helali hoş olsun. Biz güçlenmesine karşı değiliz. Oradaki yatırımlara karşı değiliz. Ama Türkiye’nin en karlı bankaları dururken parayı nakit avanstan geçinmeye muhtaç o insanların cebine el atmayın dedik. Çok lazımsa bankalardan alın. 70 milyar para toplayacak. Suç üstü yakalandılar. Gariban vatandaşın peşine koşuyorsunuz. Milletin cebinden kapçak yapmaya kalkerken suç üstü yakaladık onları. Bütçe sonrasına kaldı. Teklifimiz şu 70 milyarı koyun bütçeye alın parayı. Milletin sırtından düşün.

"Tarım sektörü desteklenmeli"

Tarım sektörünün de milli savunma kadar önemli olduğuna dikkat çeken Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

Milli savunma kadar kritik olan tarım sektörü daha fazla desteklenmeli ve çiftçinin borç sorunları çözüme kavuşturulmalıdır. Bir beka sorunu arayanlar Türkiye’deki çiftçinin tarlalarının ipotek sorununu, çiftçinin zirai kredileri ödemedeki güçlüklerini ve bu güçlüğe düştüğünde tarlasının el değiştirdiğini ve satıldığını ve birçok yabancı sermayeli bankanın eline geçtiğin görmek lazım.

Türkiye'de tarım yanıyor, çiftçi entübe durumda. Eğer bu iktidar biraz daha bu politikalarını sürdürecek yani bu politikasızlığına bu ülkenin çiftçisini, hayvancılıkla uğraşanlarını, köylüsünü mahkum edecek olursa gelecekte gerçekten bu ülkede artık derdini anlatacak, isyan edecek, yola çıkacak, yolu kapatacak, ürününü dökecek ve iktidar tarafından kızılacak ve hedef gösterilecek bir çiftçi de bulamayacak.

"Benim ağzımdan duyulacak"

CHP Genel Başkanı, MHP lideri Devlet Bahçeli ve DEM Parti liderlerinin Öcalan’la ilgili çıkışlarına ilişkin de şu vurguyu yaptı:

Ben dün grup konuşmamda, Sayın Bahçeli'yle ilgili de DEM Partinin Sayın Eş Genel Başkanının açıklamalarıyla ilgili de süreçle ilgili de partimizin hattını net olarak ortaya koydum. Söyleyeceğim şudur. Bu konuda bir şey duyulacaksa benim ağzımdan duyulacak. Yeni bir şey duyulacaksa da önümüzdeki hafta Diyarbakır'la başlayıp Van'la bitireceğimiz, altı günde altı ile gideceğimiz seyahatte duyulacak. Dünkü açıklamalarım bütün bu sorulara cevap verecek niteliktedir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU