Usta sinemacının son filmi fena battı

Milyonlarca dolar kaybettirdi

Senaryoyu yaklaşık 300 kez yeniden yazdığını söyleyen Coppola'nın Megalopolis'inde, 40 yaşındaki Amerikalı aktris Aubrey Plaza da rol alıyor (Lionsgate)

Francis Ford Coppola, uzun ve gösterişli kariyerinin en zorlu dönemlerinden birini geçiriyor.

Usta sinemacının uzun yıllar üzerinde çalıştığı tutku projesi Megalopolis, sinemaseverleri salonlara çekmeyi başaramadı.

Megalopolis, prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlansa da eleştirmenlerden çoğunlukla olumsuz yorumlar almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Efsanevi sinemacının 14 yıl aradan sonra yönetmenliğe dönüşünü işaret eden film için "dokunaklı" ve "destansı" diyenler olduğu gibi bilimkurguyu "tam bir karmaşa" diye nitelendirenler de olmuştu.

85 yaşındaki Coppola'nın, H.G. Wells'in Things to Come (Gelecek Şeyler) kitabından esinlenen epik filmi, ABD'yle birlikte Türkiye'de de gösterime girmişti.

27 Eylül'de izleyiciyle buluşan film, o zamandan bu yana dünya çapında ancak 10 milyon dolar kazanabildi. Bu toplamın 7,3 milyon dolardan biraz fazlası ABD'de, 3,4 milyon dolarıysa uluslararası pazarlarda elde edildi.

Şarap imalathanesini satmıştı

Adam Driver'ın, New York'un Yeni Roma adlı kurgusal bir versiyonunu daha iyi hale getirmek isteyen Cesar Catalina adlı bir mimar ve bilim insanını canlandırdığı distopik dramada, yozlaşmış belediye başkanı rolünde, Breaking Bad'in meşhur kötü adamı Giancarlo Esposito izleyicinin karşısına çıkıyor.

Filmde Driver ve Esposito'nun yanı sıra Jon Voight, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf, Talia Shire, Jason Schwartzman, Chloe Fineman, Dustin Hoffman ve D.B. Sweeney gibi yıldız oyuncular rol alıyor.

1979 yapımı klasik Kıyamet (Apocalypse Now) ve Baba (The Godfather) üçlemesinin usta yönetmeni, kendi servetinden 120 milyon dolar yatırarak büyük bir risk aldığı filmine çok güvendiğini ifade etmişti.

2010'lardan beri şarap üreticiliği yapan 85 yaşındaki yönetmen, son filminin finansmanına katkı sağlaması için 2021'de şarap imalathanesinin bir kısmını satmıştı. 

Filmin kâr edebilmesi için gişede yaklaşık 300 milyon dolar kazanması gerekiyordu. Henüz sadece 10 milyon dolar kazanabilen drama, usta yönetmene yüz milyonlarca dolar kaybettirmiş oldu.


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU