Usta yönetmen tutku projesiyle dibi gördü: Gişede çakıldı

Filmini finanse etmek için Kaliforniya'daki şarap imalathanesi satmıştı

Senaryoyu yaklaşık 300 kez yeniden yazdığını söyleyen Coppola'nın Megalopolis'inde, Game of Thrones'la tanınan Nathalie Emmanuel de rol alıyor (Lionsgate)

Usta sinemacı Francis Ford Coppola, uzun ve şanlı kariyerinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor.

Coppola'nın yeni filmi Megalopolis, sinemaseverler tarafından neredeyse tamamen reddedildi.

Sadece 4 milyon dolar kazandı

Yönetmenin tutku projesi, gösterime girdiği ilk hafta sonunda sadece 4 milyon dolar hasılat elde edebildi. Hafta sonuna girerken, dramanın dağıtımını üstlenen Lionsgate, Megalopolis'in en az 5 ila 7 milyon dolar hasılat elde etmesini bekliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Böylece film, hem eleştirmenlerden hem de sinemaseverlerden aşağılayıcı yorumlar almakla kalmadı, gişede de bekleneni veremedi.

Coppola'nın kendi servetinden 120 milyon dolar yatırarak büyük bir risk aldığı film, Kuzey Amerika'da 1700 salonda gösterime girmişti.

1979 yapımı klasik Kıyamet (Apocalypse Now) ve Baba (The Godfather) üçlemesinin usta yönetmeni, yapım aşaması uzun yıllar süren filmine çok güvendiğini ifade etmişti.

Şarap imalathanesin bir kısmını satmıştı

2010'lardan beri şarap üreticiliği yapan 85 yaşındaki yönetmen, son filminin finansmanına katkı sağlaması için 2021'de şarap imalathanesinin bir kısmını satmıştı. 

Adam Driver'ın, New York'un Yeni Roma adlı kurgusal bir versiyonunu daha iyi hale getirmek isteyen bir mimar ve bilim insanını canlandırdığı distopik dramada, yozlaşmış belediye başkanı rolünde, Breaking Bad'in meşhur kötü adamı Giancarlo Esposito izleyicinin karşısına çıkıyor.

Filmde Driver ve Esposito'nun yanı sıra Jon Voight, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf, Talia Shire, Jason Schwartzman, Aubrey Plaza, Chloe Fineman, Dustin Hoffman ve D.B. Sweeney gibi yıldız oyuncular rol alıyor.

14 yıl aradan sonra yönetmenliğe dönmüştü

Megalopolis, prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlansa da eleştirmenlerden hem olumlu hem de olumsuz yorumlar almıştı.

Efsanevi sinemacının 14 yıl aradan sonra yönetmenliğe dönüşünü işaret eden film için "dokunaklı" ve "destansı" diyenler olduğu gibi bilimkurguyu "karmaşa" diye nitelendirenler de olmuştu.

85 yaşındaki Coppola'nın, H.G. Wells'in Things to Come (Gelecek Şeyler) kitabından esinlenen epik filmi, ABD'yle birlikte Türkiye'de de gösterime girdi.


Independent Türkçe, Deadline, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU