10 bini aşkın kabakla yapılan Beterböcek mozaiği viral oldu

"Geçen yılki rekorumuzu kırmak isteyen olursa daha büyüğüyle uğraşsın istedik"

Beterböcek Beterböcek, 28 Ağustos'ta 81. Venedik Film Festivali'nin açılışını yaptı (Warner Bros)

Birleşik Krallık'ın Hampshire bölgesindeki bir balkabağı çiftliği, 31 Ekim'deki Cadılar Bayramı'na Beterböcek temasıyla hazırlanıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

36 yıl sonra gelen devam filmi Beterböcek Beterböcek'le (Beetlejuice Beetlejuice) birlikte filmin baş karakterini anımsayan Sunnyfields Farm adlı işletme, 10 bini aşkın kabakla onun portresini yaptı. 

Çiftlik, Beterböcek'in yönetmeni Tim Burton'a daha önce de saygı duruşunda bulunmuştu. 

Zira geçen sene de onun yapımcılığını üstlendiği 1993 tarihli Noel Kabusu (The Nightmare Before Christmas) filminden esinlenerek dünyanın en büyük balkabağı mozaiğini yapmışlardı. 


Bu senenin temasıysa internet anketiyle seçildi. Oy verenlerin yüzde 70'i Beterböcek'i görmek istedi. 

Çiftliğin sahibi Ian Nelson ortaya koydukları eseri şöyle anlatıyor:

Tamamen doğal renkler var. Başladığımız gün sabah 9.30'da yaklaşık 15 kişi geldi. Bu sene daha büyüğünü yaptık. Rekorumuzu kırmak isteyen olursa daha büyüğüyle uğraşsın istedik.

7 saat boyunca çalışan ekip, bu eseri ortaya koymuş: 


Her yıl çiftliğe 80 bine yakın ziyaretçi gelerek balkabağından yapılan eserlere bakıyor.

Ian Paton adlı bir çiftçinin yetiştirdiği bir balkabağı da Sunnyfields Farm'da sergileniyor. Hagrid adı verilen sebze, dünyanın en büyük balkabaklarından biri. 

50 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Paton, "Neredeyse üç ay boyunca günde üç saat onlarla uğraşıyoruz. Onlarla konuştuğumu söylemeyeceğim ama bunu yapıyor olabilirim" dedi.

Diğer yandan bölgedeki çiftçiler, bu seneki hava koşullarının balkabağı yetiştirmeye uygun olmadığını söylüyor.

1988 yapımı ilk film, hayatını kaybeden Maitlands çiftinin, Deetz ailesini eski evlerinden defetmek için iblis Beterböcek'i görevlendirmesini anlatıyordu.

100 milyon dolarlık bütçeyle çekilen Beterböcek Beterböcek ise Deetz ailesinin üç neslinin beklenmedik bir trajedinin ardından Winter River'daki evlerine geri dönüşünü konu alıyor.

Michael Keaton, Winona Ryder ve Catherine O'Hara'nın da yer aldığı orijinal kadroya Netflix'in rekortmen dizisi Wednesday'in yıldızı Jenna Ortega'nın da eklenmesi, izleyicilerin bu klasiğin dönüşüne karşı iştahını daha da artırdı.

Filmde ayrıca Justin Theroux, Monica Bellucci ve Willem Dafoe da rol alıyor.

 

Independent Türkçe, ITV, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU