Beyrut'ta İsrail suikastı katliamla sonuçlandı

Tel Aviv, güneyde hedef alınmasının ardından UNIFIL'e katılan ülkeleri kızdırdı

Beyrut şehir merkezinde İsrail'in dünkü hava saldırısında yıkılan binanın önünde toplanan kalabalık / Fotoğraf: AP

İsrail savaş uçaklarının Beyrut'un güney banliyösünde Hizbullah’ın kalesinden uzakta iki Hizbullah liderine karşı düzenlediği suikast operasyonu bir katliamla sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ilk rakamlara göre Lübnan'ın başkentinin kalbindeki konutlara düzenlenen üç saldırıda en az 20 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Yayın Kurumu, Hizbullah'ın “irtibat birimi” başkanı Vefik Safa'nın hedef alındığını duyururken, İbrani medyası saldırıların Direnişe Sadakat Komitesi Başkanı Milletvekili Muhammed Raad'ı da hedeflediğini bildirdi.

İsrail güçlerinin Lübnan'ın güneyindeki UNIFIL mevzilerine ateş açarak iki askeri yaralaması, geçici BM gücüne katılan Avrupa ülkelerini toplantıya çağırma niyetlerini açıklayan Fransa ve İtalya'yı kızdırdı. İsrail'in BM elçisi Danny Danon ülkesinin, “UNIFIL güçlerinin çatışmalar tırmanırken tehlikeden kaçınmak için beş kilometre kuzeye gitmesini” tavsiye ettiğini söyledi.

Bu arada Hizbullah, İsrail güçlerinin yaralıları ve cesetleri geri çekme stratejisini uyguladı. Hizbullah, Ras el-Nakura'da hedef alınan araçtaki yaralıları almaya çalışan İsrail askerlerinden oluşan bir gücün üçüncü kez hedef alındığını ve doğu bölgesinde yaralıları taşıyan bir helikopterin hedef alındığını duyurdu. Şarku’l Avsat’ın görüştüğü askeri uzmanlara göre, güneydeki köy ve banliyölerin hedef alınmasına karşılık olarak, yeni bir “caydırıcılık” yaratmak amacıyla İsrail'in kalabalık şehirlerine çok sayıda roket atıldı. Askeri uzmanlara göre bu, yeni bir “caydırıcılık” yaratma çabası.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU