Jason Statham'lı aksiyon 13 yıl sonra listelerde tımanışa geçti

1972 yapımı aksiyon klasiğinin yeniden çevrimi, Netflix'te yükselişte

43 yaşındaki Emmy adayı aktör Ben Foster'ın da (sağda) rol aldığı The Mechanic'in New Orleans'da başlayan çekimleri 9 haftada tamamlanmıştı (CBS Films)

Jason Statham'ın başrolde yer aldığı aksiyon filmi The Mechanic, gösterime girmesinden 13 yıl sonra Netflix'te en çok izlenenler arasına girdi.

Aksiyon efsanesi Charles Bronson'ın başrolde olduğu 1972 yapımı aynı adlı filmin 2011 tarihli yeniden çevrimi, eleştirmenleri pek memnun edemese de aksiyon sahneleriyle halen iyi hatırlanıyor.

Statham'ın performansı beğenilmişti

The Mechanic, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 53 gibi vasat bir puan almasına rağmen Statham'ın performansı övgüyle karşılanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix, The Mechanic'in 30 Eylül - 6 Ekim haftasında, ABD'de yayın devinin en çok izlenen 10 filminden biri olduğunu açıkladı. 

Yönetmen koltuğunda Simon West'in oturduğu aksiyon, Sylvester Stallone'un başrolünü üstlendiği Kaçış Planı'nın (Escape Plan) hemen altında ve İspanyol yapımı devam filmi Platform 2'nin (El Hoyo 2) hemen üstünde yer aldı. 

Kendine listenin 5. sırasında yer bulan yapım eli çabuk, temiz ve profesyonelce iş çıkaran kiralık katil Arthur Bishop'ın hikayesini anlatıyor.

Filmde suikastçı Arthur, bu yaz yaşamını yitiren usta aktör Donald Sutherland tarafından canlandırılan akıl hocası Harry McKenna'nın öldürülmesinin ardından intikam arayışına çıkıyor.

Aksiyonda başroldeki Statham'a Sutherland'in yanı sıra Ben Foster, Tony Goldwyn, James Logan, Mini Andén, Jeff Chase ve Christa Campbell eşlik ediyor.

Devamı da çekilmişti

The Mechanic, 40 milyon bütçesine karşılık gişede 76,3 milyon dolar kazanmıştı. 

Bu hasılat bir devam filmi için yeterli görülünce 2016'da Mekanik 2: Suikast (Mechanic: Resurrection) gösterime girmişti. Statham'a bu kez Tommy Lee Jones, Jessica Alba ve Michelle Yeoh'nun eşlik ettiği film, Arthur Bishop'ın tetikçiliği bırakıp Brezilya'da kendine yeni bir hayat kurması sonrasında yaşananları ele alıyor.

The Mechanic, an itibarıyla Netflix Türkiye kütüphanesinde yer almıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU