Demokratlar, Harris'in işçi sınıfıyla yeterince bağ kuramamasından endişeli

Tarihsel olarak Demokratları tercih eden fakat 2016'da Trump'ın kazandığı salıncak eyalet Michigan'da Trump'la Harris neredeyse berabere

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, hafta sonu seçim kampanyası için Michigan'ın Flint kentinde, işçi sınıfı seçmenlerine seslendi (Reuters)

Demokrat yasa koyucular, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in başkanlık kampanyasının hayati önem taşıyan işçi sınıfı seçmenlerine, özellikle de yarışın başabaş gittiği Michigan'da yeterince ulaşamadığından endişe duyuyor.

Michigan Valisi Gretchen Whitmer'ın, Harris-Walz kampanyasına kendi eyaletinde daha fazla vakit geçirmesi için çağrı yaptığı bildirildi. Wall Street Journal, Whitmer'ın ABD Başkan Yardımcısı'nın Michigan'da ekonomi politikalarını pazarlaması ve Biden-Harris yönetiminin doğrudan otomotiv sektöründe çalışanlara ve mavi yakalılara yönelik faaliyetlerini vurgulamasını istediğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salıncak eyalet Michigan, Demokratların geçmiş başkanlık seçimlerinde kazandığı 18 eyaletten oluşan "mavi duvarın" bir parçası. Ancak eyalet 2016'da Trump'a geçmişti.

Mevcut durumda Harris'in Michigan'da Trump'a üstünlüğü son derece az ve Demokratlar seçime 30 günden az kalmışken bu durumun kolayca değişebileceğinden endişeleniyor.

Whitmer'ın aktarılan bu girişimi, Trump'ın halihazırda daha fazla iş imkanı, daha düşük vergiler ve daha yüksek maaşlar vaat eden muğlak, geniş politikalarla dikkatini çektiği işçi sınıfını cezbetmeyi amaçlayan Demokratların daha kapsamlı çabasının bir parçası.

Whitmer, hafta sonu Flint'teki Get Out the Vote etkinliğinde, konuşmasına doğrudan seçmenlere hitap ederek giriş yaptı:

İşler, işler ve işler.

Whitmer "(Trump) tüm işleri kurtarıp imalatı geri getireceğini söylemişti ama Donald Trump lafta kaldı" dedi.

Sendika işlerini kurtarmak için eyleme geçen Biden-Harris yönetimiydi.

Detroit merkezli Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası'nın başkanı Shawn Fain, Wall Street Journal'a Harris'in kampanyasının Biden-Harris yönetiminin, özellikle de Enflasyonu Düşürme Yasası üzerinden çalışmaları hakkında "daha çok ses çıkarması" gerektiğini söyledi.
 

Whitmer
Michigan Valisi Gretchen Whitmer, Kamala Harris'ten önce Flint'teki seçim kampanyası mitinginde konuşuyor (AP)​​​​​​​


Bu yasa, pandemiden sonra 13 milyon iş imkanının oluşturulmasını sağlamış ve geçerli ücretlerin ödenmesiyle kayıtlı çıraklık programlarından nitelikli çırakların istihdam edilmesi için vergi teşvikleri yaratmıştı. Bu politikalar doğrudan sendika işçilerini ilgilendiriyor.

Michigan'da 560 binin üzerinde sendika işçisi var.

Eski Michigan Valisi James Blanchard, Fain'in geri bildirimlerinden bazılarını yineleyerek Wall Street Journal'a Harris'in kendisini daha fazla göstermesi gerektiğini çünkü Michiganlılar için "mükemmel bir aday" olsa da "insanların onu tanımadığını" söyledi.

İlerici Vermont Senatörü Bernie Sanders, gibi başkaları da Michiganlılara milyarderlerin ve varlıklı şirketlerin sahip olduğu gücü kınayarak seslendi.

Sanders, hafta sonu East Lansing'de seçmenlere "Demokraside, iki partideki milyarderlerin de süper PAC'lerle (siyasi eylem komiteleri) seçimleri satın alamaması ve siyasi süreçte usulsüz bir güce sahip olmaması gerekiyor" dedi.

Görünen o ki Harris bu önerileri dikkate alıyor. Flint'teki konuşmasında Harris, Birleşik Otomotiv İşçileri'ni övdü, Flint'e ve son 10 yıldaki ekonomik gerilemeden etkilenen diğer bölgelere iş imkanları sağlamaya söz verdi.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU