Korku klasiğinin öncesini anlatan film, listelerde tırmanışa geçti

Eleştirmenlerin sevmediği yapıma izleyiciler bayıldı

Hırslı ve genç dansçı Terry Gionoffrio'nun yaşadığı sakatlık sonrası yaşadıkları filmde anlatılıyor (Paramount+)

Roman Polanski'nin 1968 yapımı korku klasiği Rosemary'nin Bebeği'nin (Rosemary's Baby) öncesini anlatan Apartment 7A, eleştirmenlerin takdirini kazanamasa da dijital yayın platformunda hit oldu. 

Natalie Erika James'in yönetmen koltuğunda oturduğu ve başrolünde Julia Garner'ın yer aldığı film, 27 Eylül'de Paramount+'ta gösterime girdi.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da yalnızca 40 puan alabilen yapım, dijital yayın platformunda büyük ilgi çekti. 

300'den fazla ücretsiz ve ücretli yayın platformunu buluşturan uygulama Reelgood'un derlediği bilgilere göre, öncül devam filmi 26 Eylül-2 Ekim'de ABD'deki tüm platformlarda en çok izlenen filmler arasında 5. sıraya çıktı.

Aynı dönemde yayımlanan diziler de dikkate alındığında, Apartment 7A en çok izlenen 10. yapım olmayı başardı.

Listelerin zirvesindeyse Brad Pitt ve George Clooney'in başrolleri paylaştığı Yalnız Kurtlar (Wolfs) var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Apartment 7A'da Dianne Wiest ve Kevin McNally'nin canlandırdığı yaşlı bir çift, başroldeki Julia Garner'ın hayat verdiği dansçı Terry Gionoffrio'ya oda kiralıyor. 

Eleştirmenler, Ozark'taki Ruth Langmore rolüyle de dikkat çeken Garner'ın performansını beğense de filmin Rosemary'nin Bebeği'nin (Rosemary's Baby) öncesini anlatmasının, sürpriz unsurunu yok ettiğini söylüyor.

Apartment 7A'nın Roman Polanski imzalı korku klasiğinin gölgesinde kaldığı da sıklıkla yöneltilen eleştiriler arasında.

1965 New York'unda geçen Apartment 7A, Mia Farrow'un canlandırdığı Rosemary karakteri taşınmadan önce, kötü şöhretli binada neler yaşandığını konu alıyor.

Filmde başroldeki Garner'a Jim Sturgess, Marli Siu, Andrew Buchan, Rosy McEwen ve Kobna Holdbrook-Smith de eşlik ediyor.

Filmin yönetmenliğini Azap'la (Relic) tanınan Natalie Erika James üstleniyor.

Rosemary'nin Bebeği, Ira Levin'in 1967 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştı. Filmde Mia Farrow, Manhattan'da yaşayan yeni evli bir kadını canlandırmıştı. 

Filmin yardımcı oyuncu kadrosunda John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer, Maurice Evans ve Ralph Bellamy yer alıyordu.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Reelgood

DAHA FAZLA HABER OKU